2013. november 17., vasárnap

Zöldséges krumplifasírt édes-savanyú szósszal

Hozzávalók:

A fasírthoz:
1 kg krumpli
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 nagy fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 nagy csokor zöldpetrezselyem

bors
3-4 tojás
3-4 kanál liszt
3-4 kanál prézli
olaj a sütéshez
A szószhoz:
1 liter paradicsomlé
1 fej hagyma
2 kanál olaj
3-4 kanál barnacukor
2-3 kanál  ecet

bors
szójaszósz
2 kanál krumplipehely

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk.
A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
Összekeverjük a fentebb előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és alaposan összegyúrjuk. Ha túl híg akkor adjunk még hozzá lisztet.
A masszából kanállal adagokat szaggatunk és prézlis deszkán gombócokká formázzuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével és 10 percet forraljuk. Cukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végezetül beleszórjuk a krumplipelyhet és még pár percig főzzük. Az ízesítés egyéni, kinek mi hiányzik belőle, azt tegyen bele.
A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.


4 megjegyzés:

  1. Ez igazán nekem való finomság! :) Oltári ötlet hozzá az édes-savanyú szósz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, úgy éreztem, hogy passzolnak együtt és úgy lett.

      Törlés
  2. Válaszok
    1. Én szerettem, de mivel bő olajban sült nem igazán számít "modern" ételnek.

      Törlés