Hozzávalók:
A fasírthoz:
1 kg krumpli
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 nagy fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 nagy csokor zöldpetrezselyem
só
bors
3-4 tojás
3-4 kanál liszt
3-4 kanál prézli
olaj a sütéshez
A szószhoz:
1 liter paradicsomlé
1 fej hagyma
2 kanál olaj
3-4 kanál barnacukor
2-3 kanál ecet
só
bors
szójaszósz
2 kanál krumplipehely
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk.
A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
Összekeverjük a fentebb előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és alaposan összegyúrjuk. Ha túl híg akkor adjunk még hozzá lisztet.
A masszából kanállal adagokat szaggatunk és prézlis deszkán gombócokká formázzuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével és 10 percet forraljuk. Cukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végezetül beleszórjuk a krumplipelyhet és még pár percig főzzük. Az ízesítés egyéni, kinek mi hiányzik belőle, azt tegyen bele.
A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.
A fasírthoz:
1 kg krumpli
2-3 szál sárgarépa
1 szál petrezselyemgyökér
1 nagy fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
1 nagy csokor zöldpetrezselyem
só
bors
3-4 tojás
3-4 kanál liszt
3-4 kanál prézli
olaj a sütéshez
A szószhoz:
1 liter paradicsomlé
1 fej hagyma
2 kanál olaj
3-4 kanál barnacukor
2-3 kanál ecet
só
bors
szójaszósz
2 kanál krumplipehely
A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomóval megtörjük, kihűtjük.
A zöldségeket megtisztítjuk, megfőzzük, apró kockákra vágjuk.
A zöldpetrezselymet megvágjuk, a hagymát felaprítjuk, a fokhagymát kipréseljük.
Összekeverjük a fentebb előkészített zöldségeket, ráütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel és alaposan összegyúrjuk. Ha túl híg akkor adjunk még hozzá lisztet.
A masszából kanállal adagokat szaggatunk és prézlis deszkán gombócokká formázzuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalukat pirosra sütjük, szalvétára szedjük.
A szószhoz először apróra vágjuk a hagymát és az olajon üvegesre dinszteljük. Felöntjük a paradicsomlével és 10 percet forraljuk. Cukrozzuk, ecetezzük, fűszerezzük, végezetül beleszórjuk a krumplipelyhet és még pár percig főzzük. Az ízesítés egyéni, kinek mi hiányzik belőle, azt tegyen bele.
A forró krumplifasírtokkal tálaljuk, de hidegen is finom.
Ez igazán nekem való finomság! :) Oltári ötlet hozzá az édes-savanyú szósz!
VálaszTörlésIgen, úgy éreztem, hogy passzolnak együtt és úgy lett.
TörlésDe jó ötlet!
VálaszTörlésÉn szerettem, de mivel bő olajban sült nem igazán számít "modern" ételnek.
Törlés