Ezt a receptet a tévében láttam, de az elkészítési módját az India varázsa blogról vettem. A blog írója babrásnak, macerásnak találja ennek a desszertnek az elkészítését, szerintem nagyon hamar elkészült, azt hiszem nem telt 45 percbe mire mindennel kész lettem.
Aztán megtudtam, hogy Jocó első kézből, egy pakisztáni hercegtől evett ilyen fánkocskákat. Irigyelem, de azt hiszem én is kellő képpen autentikusan készítettem el.
Hozzávalók:
A fánkocskákhoz:
1,5 bögre tejpor
0,5 bögre liszt
1/2 kk sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
A sziruphoz:
2 bögre cukor
2 bögre víz
1/2 kk őrölt kardamon
8 db csillagánizs
8 db szegfűszeg
2 kanál narancsvirág víz
A sütéshez:
olaj
A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl addig letakarva hideg helyre tesszük.
A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirág vizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.
Amíg a szirup hűl bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket.
Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.
Szalvétára szedjük, majd beleszórjuk a szirupos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.
Elképesztően finom desszert, bárki könnyedén elkészítheti.
Aztán megtudtam, hogy Jocó első kézből, egy pakisztáni hercegtől evett ilyen fánkocskákat. Irigyelem, de azt hiszem én is kellő képpen autentikusan készítettem el.
Hozzávalók:
A fánkocskákhoz:
1,5 bögre tejpor
0,5 bögre liszt
1/2 kk sütőpor
5 dkg olvasztott vaj
1 dl tej
A sziruphoz:
2 bögre cukor
2 bögre víz
1/2 kk őrölt kardamon
8 db csillagánizs
8 db szegfűszeg
2 kanál narancsvirág víz
A sütéshez:
olaj
A fánk hozzávalóit összekeverjük, 10 perc pihentetés után féldiónyi golyócskákat gömbölyítünk belőle. Amíg a szirup fő és hűl addig letakarva hideg helyre tesszük.
A szirup hozzávalóit pár percig forraljuk, a narancsvirág vizet csak az utolsó lobbanásnál öntjük hozzá. Langyosra hűtjük, majd tálba szűrjük.
Amíg a szirup hűl bő, forró olajban kisütjük a fánkocskákat. Miután az egyik felük megsült picit megrántjuk a serpenyőt, a fánkok pedig a nyers felükre fordulnak maguktól. Ha mégsem tennék ezt meg, akkor lapátkával fordítsuk meg őket.
Vigyázzunk, hogy a fánkok ne égjenek meg, emiatt a sütés lassú lángon történjen.
Szalvétára szedjük, majd beleszórjuk a szirupos tálba. Másnapig hagyjuk, hogy a fánkok megszívják magukat az édes, fűszeres nedűvel.
Elképesztően finom desszert, bárki könnyedén elkészítheti.
hát ez valami csodajó lehet! tejporral, nyami, imádom! ezt feltétlen kipróbálom!
VálaszTörlésnos, kíváncsi vagyok akkor mit mondasz :-)
TörlésEz tökéletes lett! Ettem már indiai étteremben, finom és népszerű, az én ízlésemnek nagyon édes (de azért bemajszoltam :D). Amúgy mindenkinek szívből ajánlom az indiai konyhát!!!
VálaszTörléstényleg édes, de ki lehet bírni :-)
TörlésNagyon jó Lett!!!! Én is ettem már ilyet és tényleg finom :)
VálaszTörlésKöszi, igyekeztem, hamarosan megismétlem más alapanyagokkal
TörlésGyönyörű és guszta fánkocskák! Kaphatok egyet? :)
VálaszTörlésKaphatsz, persze :-)
Törlés