2014. május 21., szerda

Túrós rózsa

A recept a Szamócáé, mely megjelent a Kifőztük online receptújságban  is.
Nagyon finom kelt tészta, érdemes elkészíteni.

Hozzávalók:
50 dkg liszt
2 dl langyos tej
10 dkg olvasztott vaj
1 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg cukor
1 kávéskanál só
A töltelékhez:
50 dkg tehéntúró
10 dkg cukor 
1/2 citrom héja
mazsola
A kenéshez:
1 tojás


A tejbe egy kevés cukrot szórunk és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezzel a kovásszal alaposan összeolgozzuk a többi hozzávalót. Selymes, rugalmas tésztát kapunk.
Konyharuhával letakarva 30-40 perc alatt duplájára kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat.
A megkelt tésztát vékonyra, 3-4 mm vastagra nyújtjuk, 10 cm átmérőjű köröket vágunk belőle, melynwk a szélét a mellékelt fotó szerint bevagdaljuk. Minden második kör közepébe 1 kanál túrót teszünk, majd rózsa formájúra alakítjuk a fotó szerint.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a rózsákat, megkenjük felvert tojással és ismételt 15-20 perc kelesztés után 180 C fokon aranyszínűre sütjük.


2 megjegyzés: