A Blogkóstoló immár a 17. fordulóhoz érkezett és a Tetovált lány konyhájában időzött el. Ez alkalommal Fűszermánia Gabinál kóstoltam blogot.
A rizottót menet közben alakítottam, sajnos a sóskának tűnő zöldnövény kiolvadás után spenótnak bizonyult, emiatt e nélkül készítettem el. E miatt a rizottóban nagyobb mértékben a körte íze lett a domináns s ezt egyáltalán nem bántam meg.
Hozzávalók (2-3 személy részére)
A rizottóhoz:
1 bögre rizottónak való rizs
1 kanál olívaolaj
1 kanál vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál asafoetida (vagy 2 cikk fokhagyma)
1 darab nagy vilmoskörte
húsleves
1 dl fehérbor
citrombors ( vagy fehérbors)
chilipehely ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
1 kanál aprított zöldpetrezselyem
1 kanál aprított metélőhagyma
A feltéthez:
1 kanál olívaolaj
1 kanál vaj
1 kanál méz
1 kanál balzsamecet
2 darab nagy vilmoskörte
10 dkg kéksajt
A vajat összeforrósítjuk az olajjal majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Kevergetve dinszteljük, majd rászórjuk a rizst, az asafoetidát és felöntjük a borral. Gyakori kevergetés mellett merőkanalanként ráöntjük a forró levest. Csak akkor adunk hozzá új adag húslevest, amikor a rizs már felszívta a rajta levő folyadékot.
Félidőben hozzáadjuk az apró kockára vágott körtét, a borst, esetleg sót (vigyázat, a húsleves már sós), a citromhéjat, a chilit. Amikor a rizs kellőképpen megpuhult (de nem főtt pépesre) rászórjuk a zöldfűszereket és elzárjuk alatta a tüzet.
A vajat és az olajat felforrósítjuk, ráhelyezzük a kettévágott körtéket, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Meglocsoljuk a mézzel és a balzsamecettel és a körtés rizottóval tálaljuk, melyre kéksajtot morzsoltunk.
Nagyon ízlett!
A rizottót menet közben alakítottam, sajnos a sóskának tűnő zöldnövény kiolvadás után spenótnak bizonyult, emiatt e nélkül készítettem el. E miatt a rizottóban nagyobb mértékben a körte íze lett a domináns s ezt egyáltalán nem bántam meg.
Hozzávalók (2-3 személy részére)
A rizottóhoz:
1 bögre rizottónak való rizs
1 kanál olívaolaj
1 kanál vaj
1 kis fej vöröshagyma
1 kiskanál asafoetida (vagy 2 cikk fokhagyma)
1 darab nagy vilmoskörte
húsleves
1 dl fehérbor
citrombors ( vagy fehérbors)
chilipehely ízlés szerint
1/2 citrom reszelt héja
1 kanál aprított zöldpetrezselyem
1 kanál aprított metélőhagyma
A feltéthez:
1 kanál olívaolaj
1 kanál vaj
1 kanál méz
1 kanál balzsamecet
2 darab nagy vilmoskörte
10 dkg kéksajt
A vajat összeforrósítjuk az olajjal majd rádobjuk az apróra vágott hagymát. Kevergetve dinszteljük, majd rászórjuk a rizst, az asafoetidát és felöntjük a borral. Gyakori kevergetés mellett merőkanalanként ráöntjük a forró levest. Csak akkor adunk hozzá új adag húslevest, amikor a rizs már felszívta a rajta levő folyadékot.
Félidőben hozzáadjuk az apró kockára vágott körtét, a borst, esetleg sót (vigyázat, a húsleves már sós), a citromhéjat, a chilit. Amikor a rizs kellőképpen megpuhult (de nem főtt pépesre) rászórjuk a zöldfűszereket és elzárjuk alatta a tüzet.
A vajat és az olajat felforrósítjuk, ráhelyezzük a kettévágott körtéket, majd mindkét oldalukat szép pirosra sütjük. Meglocsoljuk a mézzel és a balzsamecettel és a körtés rizottóval tálaljuk, melyre kéksajtot morzsoltunk.
Nagyon ízlett!
Nagyon jó lett, tetszik az ötlet, így téli ételnek is jó lesz sóska nélkül :)
VálaszTörlésKöszi a receptet Gabi, finom volt nagyon
TörlésJuj de nagyon jó lett!!!
VálaszTörlésKöszi :-)
TörlésEzt én is szeretném :)
VálaszTörlés15 perc az egész :-)
Törlés