Blogot kóstoltam , azaz más blogjáról, Fűszermánia Gabitól készítettem ezt a finom babsalátát. Amúgy nagyon szeretem a salátákat babbal, csicseriborsóval dúsítani, a kéksajtot pedig ráadásul egyenesen imádom.
A salátát saját készítésű ropogós héjú veknivel ettem.
Hozzávalók:
1 nagy fehérbab konzerv
1-2 evőkanál pirított vágott mandula
8-10 dkg kéksajt
snidling vagy (és) petrezselyem
Az öntethez:
2 kanál olívaolaj
1 evőkanál cherry ecet
1/2 kiskanál dijoni mustár
1 kiskanál méz
só
bors
1 babérlevél
Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk és pár órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen összeérnek az ízek.
A babot szűrőbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
Ráöntjük az öntetet, megszórjuk morzsolt kéksajttal és a mandulával, pár óra alatt összeérleljük az ízeket.
Vágott metélőhagymával szórjuk meg
Pazar, lakató étel.
A salátát saját készítésű ropogós héjú veknivel ettem.
Hozzávalók:
1 nagy fehérbab konzerv
1-2 evőkanál pirított vágott mandula
8-10 dkg kéksajt
snidling vagy (és) petrezselyem
Az öntethez:
2 kanál olívaolaj
1 evőkanál cherry ecet
1/2 kiskanál dijoni mustár
1 kiskanál méz
só
bors
1 babérlevél
Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk és pár órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen összeérnek az ízek.
A babot szűrőbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
Ráöntjük az öntetet, megszórjuk morzsolt kéksajttal és a mandulával, pár óra alatt összeérleljük az ízeket.
Vágott metélőhagymával szórjuk meg
Pazar, lakató étel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése