2014. július 9., szerda

Spanyol babsaláta és Blogkóstoló

Blogot kóstoltam , azaz más blogjáról, Fűszermánia Gabitól készítettem ezt a finom babsalátát. Amúgy nagyon szeretem a salátákat babbal, csicseriborsóval dúsítani, a kéksajtot pedig ráadásul egyenesen imádom.
A salátát saját készítésű ropogós héjú veknivel ettem.


Hozzávalók:
1 nagy fehérbab konzerv
1-2 evőkanál pirított vágott mandula
8-10 dkg kéksajt
snidling vagy (és) petrezselyem
Az öntethez:
2 kanál olívaolaj
1 evőkanál  cherry ecet
1/2 kiskanál dijoni mustár
1 kiskanál méz

bors
1 babérlevél

Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk és pár órára hűtőbe tesszük, így tökéletesen összeérnek az ízek.
A babot szűrőbe tesszük, hideg vízzel leöblítjük és alaposan lecsepegtetjük.
Ráöntjük az öntetet, megszórjuk morzsolt kéksajttal és a mandulával, pár óra alatt összeérleljük az ízeket.
Vágott metélőhagymával szórjuk meg
Pazar, lakató étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése