2014. július 12., szombat

Ribizli krémleves gyors habgaluskával


Hozzávalók:
2 bögre ribizli
1/2 bögre cukor

1 kanál vaníliaesszencia
csipet só
1 kanál étkezési keményítő
2 dl tejszín
A habgaluskához:
2-3 tojás fehérje
2-3 kanál cukor
pár csepp citromlé

 A ribizlifürtökről villa segítségével  könnyedén lehúzzuk a szemeket. Feltesszük főni 1,2 l vízben, majd amikor puha szitán áttörjük. Tovább forraljuk a cukorral, a sóval, a vaníliával, majd behabarjuk a kevés hideg vízben elkevert keményítővel. Pár perc főzés után hozzáadjuk a tejszínt és elzárjuk alatta a tüzet.
Habgaluskával, hidegen vagy langyosan tálaljuk. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése