Hozzávalók:
50 dkg apró cékla
1 fej lilahagyma
1 bögre főtt csicseriborsó (konzervből is)
csípőspaprika
10 dkg kéksajt
só, bors, citromlé
vörösbor ecet
2-3 kanál olívaolaj
metélőhagyma
A céklát megmossuk, fóliába csomagoljuk és sütőben 45-50 perc alatt puhára főzzük. Ha megsült (villával bele lehet szúrni) hideg vízbe dobjuk és gyorsan lehúzzuk a héját és feldaraboljuk.
A lilahagymát vékonyra felszeleteljük, kissé megsózzuk, meglocsoljuk vörösbor ecettel, majd 15 perc után alaposan kicsavarjuk.
A csicseriborsót lecsepegtetjük, a kéksajtot elmorzsoljuk, a csípőspaprikát és a metélőhagymát felaprítjuk.
Egy tálba öntjük a hozzávalókat: a sült céklát, a marinált hagymát, a csicseriborsót, megszórjuk aprított csípőspaprika csíkokkal és metélőhagymával. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, citromlével, majd rászórjuk a kéksajt morzsalékot. Lefedve pár órát hűtjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése