Narancsot számolatlanul tudok enni. Imádom az édes-savanykás ízét, a finom, leveses húsát, a kellemes illatát.
Narancslekvárt minden évben szoktam készíteni, most megfejeltem mangóval is.
Hozzávalók:
2 mangó
annyi narancshús és lé, amennyi a mangóreszelékkel összesen 2 kg-ot ad ki
70 dkg cukor
2 csomag 3 az 1-ben zselésítő
A narancsokat jó alaposan megmossuk, megsikáljuk, majd meghámozzuk és kifilézzük. A kicsorgó levet a narancshússal együtt felhasználjuk. A mangókat meghámozzuk és lereszeljük.
Vastag falú edényben főzni tesszük a gyümölcshúst 5-7 percre, majd botmixerrel pépesítjük, utána hozzáadjuk a cukrot és a zselésítőt. Még 5 percet főzzük gyakran megkevergetve, majd tiszta üvegekbe szedjük.
Ahhoz, hogy ne legyen keserű a narancslekvár, figyeljünk oda, hogy minél kevesebb narancshéj és hártya kerüljön bele. A helyes filézést csak egyszer kell megtanulni, utána már gyerekjátéknak fog tűnni.
Nagyon jól néz ki, és finom is lehet! Hát, igen a filézés..., mondjuk nekem jól jönne egy filéző kés is :-).
VálaszTörlésSzerintem megérdemelsz egy kis, jó minőségű kést... (könnyen beszélek, kaptam egy csomó profi kést ajándékba)!
TörlésÉn tavaly mangós sárgadinnyelekvárt főztem. Isteni lett. :) Ez is biztos nagyon finom!!!:)
VálaszTörlésIgen Edith, nagyon finom lett :-)
TörlésSzerintem isteni lehet,főzök én is, narancslekvárt szoktam főzni,csak én egy grapefruitot tettem hozzá,de ez a mangó jó ötlet ugyanis éppen van kettő darab mangóm,a napokban vettem, de jó lett volna,ha a mangót is lefényképezed. Vittem a receptet!Köszi!!!
VálaszTörlésSajnos 2 mangóm volt, amit bele is főztem a lekvárba, így kimaradt a mangó a fotóról. Sebaj, bekerült a pocakba :-)
Törlés