2013. január 6., vasárnap

TÚRÓFÁNK K. ILDIKÓTÓL

A K. Ildikó receptje ez, számtalanszor kipróbáltam már, hihetetlenül egyszerű elkészíteni és fantasztikusan finom. A tőle kapott recepttől ez csak annyival tér el, hogy tettem még hozzá reszelt citrushéjat és egy kevés porcukrot is.



Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 2 dl tejföl
- 1 tojás
- 30 dkg liszt
- csipet só
- 1 narancs vagy citrom héja
- 1 sütőpor
- 2 kanál porcukor + 5-6 deka a szóráshoz
- 2 csomag vaníliáscukor

A hozzávalókat könnyedén összegyúrjuk, 1 centi vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük. 
A sütésnél figyeljünk oda, hogy az olaj forró legyen, de ne füstöljön, égjen, a láng pedig középfokra legyen beállítva, hogy a tészta se meg ne égjen se el ne "ázzon" az alig forrdogáló olajban.
Ebből  a mennyiségből 25 darab 6 cm átmérőjű kiszúróval készített fánk lesz.
Vaníliás porcukorral meghintve fogyaszthatjuk, lekvárt, dzsemet lehet mellé kínálni.




Na, ki az aki nem mer belevágni az elkészítésébe???
Feleim, vegyetek és egyetek!

5 megjegyzés:

  1. Nagyon jó kis tészta recept! Semmi külön faxni, csak összeállítani, szaggatni és sütni!
    Amiben tálaltad, nagyon tetszik, csak azt nem tudom eldönteni, hogy egy különleges formájú zománcos vajling vagy egy arra hasonlító mázas kerámia? Utóbbira tippelek. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jól tippelsz, a bolhapiacon "vadásztam", véleményem szerint csupa kézimunka, gyönyörű vésett mintával a belsejében. Imádom!

      Törlés
  2. Ilyet én is szoktam. Szeretjük, mert gyorsan elkészül és finom!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, roppant hamar "összedobható", finom süti!

      Törlés