Minden féle thai fűszert kaptam Ildikótól, alig vártam, hogy ezt a levest elkészítsem.
Íme a hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg kicsontozott, felkockázott csirkecomb
2 kanál olaj (mogyoróolaj)
4 dl kókusztej
1 citromfű szár ( lemongrass)
3-4 kaffir lime levél
5-6 kanál halszósz (só helyett is)
4 dl csirkehúsleves
1 kis konzerv fekete bab
2 zöldhagyma
1 marék korianderlevél
1/2 citrom leve
chili ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A csirkekockákat az olajban fehéredésig pirítjuk, mellédobjuk az alaposan megkalapált citromfű darabot, a kaffir lime leveleket, meglocsoljuk a halszósszal és felöntjük a húslevessel. Pár perc alatt puhára főzzük.
Ha a hús megfőtt, beleöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a főtt fekete babot, citromlével, chilivel ízesítjük, adhatunk hozzá cukrot és még pár percig forraljuk.
Végezetül eltávolítjuk a megfőtt citromfű darabot, apróra vágott zöldhagymával és friss korianderlevéllel szórjuk meg.
Nekem az most nem volt, így zöldpetrezselyemmel helyettesítettem.
Íme a hozzávalók 4 adaghoz:
25 dkg kicsontozott, felkockázott csirkecomb
2 kanál olaj (mogyoróolaj)
4 dl kókusztej
1 citromfű szár ( lemongrass)
3-4 kaffir lime levél
5-6 kanál halszósz (só helyett is)
4 dl csirkehúsleves
1 kis konzerv fekete bab
2 zöldhagyma
1 marék korianderlevél
1/2 citrom leve
chili ízlés szerint
cukor ízlés szerint
A csirkekockákat az olajban fehéredésig pirítjuk, mellédobjuk az alaposan megkalapált citromfű darabot, a kaffir lime leveleket, meglocsoljuk a halszósszal és felöntjük a húslevessel. Pár perc alatt puhára főzzük.
Ha a hús megfőtt, beleöntjük a kókusztejet, hozzáadjuk a főtt fekete babot, citromlével, chilivel ízesítjük, adhatunk hozzá cukrot és még pár percig forraljuk.
Végezetül eltávolítjuk a megfőtt citromfű darabot, apróra vágott zöldhagymával és friss korianderlevéllel szórjuk meg.
Nekem az most nem volt, így zöldpetrezselyemmel helyettesítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése