Szerelmem, a matcha tea <3
A matchás fehércsoki tojáslikőrrel való töltése Ildikó és Gydo ötlete volt, kár, hogy ők nem kóstolhatták ezt a kivételes finomságot.
No, majd legközelebb...
Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
1 kiskanál matcha teapor
0,5 dl tejszín
3 dkg fehér csokoládé
0,5 dl tojáslikőr
1 kiskanál zselatinpor
A csokoládé 1/3-át gőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a felaprított maradék 1/3-ot. Hozzáadjuk a matcha port és kevergetve kissé visszahűtjük.
Kis ecsettel kikenjük a szilikonformát az olvadt csokoládéval, 10 percet dermesztjük a hűtőben, majd ismét kikenjük csokival.
Közben a tejszínt felforrosítjuk, megolvasztjuk benne a csokoládét és a tűzről félrehúzva hozzáöntjük a likőrben felázott zselatint.
Újraforraljuk, de többet nem főzzük. Hútőben langyosra hűtjük.
A megdermedt, kétszer kikent csokihüvelyeket megtöltjük a likőrös finom krémmel, majd fél óra pihentetés után talpaljuk a bonbonokat.
A matchás fehércsoki tojáslikőrrel való töltése Ildikó és Gydo ötlete volt, kár, hogy ők nem kóstolhatták ezt a kivételes finomságot.
No, majd legközelebb...
Hozzávalók:
10 dkg fehér csokoládé
1 kiskanál matcha teapor
0,5 dl tejszín
3 dkg fehér csokoládé
0,5 dl tojáslikőr
1 kiskanál zselatinpor
A csokoládé 1/3-át gőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levéve beleszórjuk a felaprított maradék 1/3-ot. Hozzáadjuk a matcha port és kevergetve kissé visszahűtjük.
Kis ecsettel kikenjük a szilikonformát az olvadt csokoládéval, 10 percet dermesztjük a hűtőben, majd ismét kikenjük csokival.
Közben a tejszínt felforrosítjuk, megolvasztjuk benne a csokoládét és a tűzről félrehúzva hozzáöntjük a likőrben felázott zselatint.
Újraforraljuk, de többet nem főzzük. Hútőben langyosra hűtjük.
A megdermedt, kétszer kikent csokihüvelyeket megtöltjük a likőrös finom krémmel, majd fél óra pihentetés után talpaljuk a bonbonokat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése