2013. április 17., szerda

TORTA GESZTENYÉS MASCARPONÉKRÉMMEL


Hozzávalók:

A tortalaphoz:
8-9 maradék tojásfehérje
5 dkg cukor
8-9 csapott kanál liszt
pár csepp citromlé

A krémhez:
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
25 dkg mirelit gesztenyepüré
25 dkg mascarponé 
2 dl tejszín

Az összeállításhoz:
2 dl édes zöldtea

A tojásfehérjéket jó keményre verjük a citromlével, a vége felé beleszórjuk a cukrot. Amikor a tojásfehérje kemény kanalanként beleforgatjuk a lisztet, zsírpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaformába simítjuk és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Kihűtjük és kettévágjuk.
A puha vajat és a porcukrot robotgéppel habosra keverjük , hozzáadjuk a kiengedett gesztenyepürét és a mascarponét, majd tovább keverve a tejszínt.
A torta alsó lapját megöntözzük a fele teamennyiséggel, rásimítjuk a krém felét, majd beborítjuk a maradék teával meglocsolt felső lappal.
Bevonjuk a maradék krémmel és behűtjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése