Am hotarat sa particip la concursul Laurei Adamache si Delimano cu reteta "Grisine de dovleac". Au iesit foarte gustoase, cateva bucati au ajuns si la niste prieteni, care au apreciat mult acest preparat.
Ingrediente:
500 gr faina
12 gr drojdie proaspata
150 gr de piure de dovleac copt
50 gr ulei de masline (eu am folosit ulei de sambure de struguri)
170 gr apa (eu am folosit cca. 200 gr)
1 lingurita de miere
2 lingurite de sare
susan
mac
Dizolvam drojdia in apa calduta, indulcita cu mierea.
Cernem faina intr-un vas, adaugam maiaua, piureul de dovleac, uleiul, sarea si incepem sa framantam compozitia pana devine elastic. Folosim atata apa cat "cere" faina. Acoperim cu o folie si lasam la dospit 1,30 minute. In acest timp aluatul isi dubleaza volumul.
Rupem bucati de dimensiunea unui ou mai mic si le rulam pe masa pudrata cu susan si mac pana ajung la cca. 25 cm lungime.
Asezam grisinele pe tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 15-20 minute, pana se rumenesc.
Sunt foarte bune, crocante, simplu de preparat.
Recomand cu caldura!
Laura Adamache és a Delimano által meghírdetett versenyen ezzel a recepttel, a sütőtökös grissinivel szeretnék részt venni.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg sült sütőtök püré
12 g friss élesztő
5 dkg olívaolaj (én szőlőmagolajat használtam)
17 dkg víz (nekem kellett 20 dkg)
1 kiskanál méz
2 kiskanál só
szezámmag
mák
A langyos, mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőtök pürét, a sót, az olajat és a kovászt, majd rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva másfél óra alatt duplájára kelesztjük, majd deszkára borítjuk és kisebb tojásnyi darabkákra vágjuk. Mákszemeken, illetve szezámmagszemeken vékony, kb. 25 cm rudacskákat nyújtunka tésztagalacsinokból, amiket sütőpapíros tepsibe helyezünk. 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Finom, ropogós, egyszerűen elkészíthető vendégváró falatok.
Ingrediente:
500 gr faina
12 gr drojdie proaspata
150 gr de piure de dovleac copt
50 gr ulei de masline (eu am folosit ulei de sambure de struguri)
170 gr apa (eu am folosit cca. 200 gr)
1 lingurita de miere
2 lingurite de sare
susan
mac
Dizolvam drojdia in apa calduta, indulcita cu mierea.
Cernem faina intr-un vas, adaugam maiaua, piureul de dovleac, uleiul, sarea si incepem sa framantam compozitia pana devine elastic. Folosim atata apa cat "cere" faina. Acoperim cu o folie si lasam la dospit 1,30 minute. In acest timp aluatul isi dubleaza volumul.
Rupem bucati de dimensiunea unui ou mai mic si le rulam pe masa pudrata cu susan si mac pana ajung la cca. 25 cm lungime.
Asezam grisinele pe tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 200 grade C timp de 15-20 minute, pana se rumenesc.
Sunt foarte bune, crocante, simplu de preparat.
Recomand cu caldura!
Laura Adamache és a Delimano által meghírdetett versenyen ezzel a recepttel, a sütőtökös grissinivel szeretnék részt venni.
Hozzávalók:
50 dkg liszt
15 dkg sült sütőtök püré
12 g friss élesztő
5 dkg olívaolaj (én szőlőmagolajat használtam)
17 dkg víz (nekem kellett 20 dkg)
1 kiskanál méz
2 kiskanál só
szezámmag
mák
A langyos, mézes vízbe belemorzsoljuk az élesztőt, pár perc alatt felfuttatjuk.
Tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sütőtök pürét, a sót, az olajat és a kovászt, majd rugalmas, puha tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva másfél óra alatt duplájára kelesztjük, majd deszkára borítjuk és kisebb tojásnyi darabkákra vágjuk. Mákszemeken, illetve szezámmagszemeken vékony, kb. 25 cm rudacskákat nyújtunka tésztagalacsinokból, amiket sütőpapíros tepsibe helyezünk. 200 C fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Finom, ropogós, egyszerűen elkészíthető vendégváró falatok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése