Annyira különös, hogy hortobágyi palacsintát egyszer ettem életemben, azt sem én készítettem, hanem egy szakács egy útmenti fogadó konyhájában a Hortobágyon.
Pótolnom kellett ezt a hiányosságot, íme itt az eredmény: finom, viszonylag hamar elkészíthető, laktató fogás.
Mi tagadás, nagyon szeretem.
Hozzávalók
A palacsintához:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez olaj
A töltelékhez:
1 kg csirkehús (comb, mell)
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 kanál olaj
só, bors, pirospapika
1 kanál liszt
2 dl tejföl
1 csokor zöldpetrezselyem
A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
A hagymát felkockázzuk és dinsztelni tesszük az olajra, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott paprikákat, majd a megmosott, feldarabolt húsdarabokat, sorrenben utána a paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, pirospapikázzuk, majd készre főzzük.
A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, behabarjuk vele a paprikás csirkét, majd tovább főzzük még pár percig. Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
A húsokat kivesszük a hagymás-paprikás alapból és kissé lehűtjük. A fenmaradó alapot botmixerrel pürésítjük, tejföllel és aprított zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
A húsdarabokat kicsontozzuk, apróra vágjuk, egy-egy jó kanálnyit teszünk a palacsintákra, majd mindegyikre egy-egy kanál szószt is öntünk.
A palacsintákat összetekerjük, szósszal leöntve tálaljuk.
Pótolnom kellett ezt a hiányosságot, íme itt az eredmény: finom, viszonylag hamar elkészíthető, laktató fogás.
Mi tagadás, nagyon szeretem.
Hozzávalók
A palacsintához:
25 dkg liszt
2 tojás
csipet só
0,5 dl olaj
3 dl tej
3 dl szódavíz
a sütéshez olaj
A töltelékhez:
1 kg csirkehús (comb, mell)
2 fej vöröshagyma
2 zöldpaprika
2 paradicsom
3 kanál olaj
só, bors, pirospapika
1 kanál liszt
2 dl tejföl
1 csokor zöldpetrezselyem
A palacsinta összetevőit csomómentesre keverjük, majd 30 perc pihentetés után kevés olajon palacsintákat sütünk belőle.
A hagymát felkockázzuk és dinsztelni tesszük az olajra, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak kockára vágott paprikákat, majd a megmosott, feldarabolt húsdarabokat, sorrenben utána a paradicsomot is. Felöntjük annyi vízzel, hogy ujjnyira ellepje, sózzuk, borsozzuk, pirospapikázzuk, majd készre főzzük.
A lisztet csomómentesre keverjük egy kevés vízzel, behabarjuk vele a paprikás csirkét, majd tovább főzzük még pár percig. Ha szükséges pótoljuk az elpárolgott folyadékot.
A húsokat kivesszük a hagymás-paprikás alapból és kissé lehűtjük. A fenmaradó alapot botmixerrel pürésítjük, tejföllel és aprított zöldpetrezselyemmel ízesítjük.
A húsdarabokat kicsontozzuk, apróra vágjuk, egy-egy jó kanálnyit teszünk a palacsintákra, majd mindegyikre egy-egy kanál szószt is öntünk.
A palacsintákat összetekerjük, szósszal leöntve tálaljuk.
Ezt a finomságot én nagyon-nagyon szeretem, fiatal koromban sűrűn készítettem, ám a családom nemigazán van oda érte, szóval most elfogott a vágy, amúgy alaposan. Lehet megszerettetem velük mégis? :)
VálaszTörlésnem tudom mit nem lehet ezen szeretni, de őszintén...
Törlés