2013. július 12., péntek

MADÁRTEJ KRÉM- habkészítés forradalmasítva

Hozzávalók:

1.5 l tej
6 tojás
15 dkg cukor (ízlés szerint)
1 rúd vanília
1 csomag vaníliaízű pudingpor

A tojások fehérjét keményre verjük pár kanál cukorral, tűzálló tálba helyezzük és a mikróhullámú sütőbe tesszük, majd 800-as fokozaton 2 percet melegítjük.
A hab csodaszépen megkeményszik, megfő, ezzel lerövidítve a nagyon macerás habkifőzési módszert, ami miatt sokszor lemondok a madártej készítéséről. Az ötletet köszönöm Hajninak, a Sarokkonyha blog írójának.
A tojások sárgáját fehéredésig keverjük a maradék cukorral és a vanília kikapart magjaival. Hozzáadjuk a pudingport és pár kanál hideg tejet, ezzel is alaposan elkeverjük.
Közben a maradék tejbe dobjuk a vanília hüvelyét és felforraljuk, apránként belecsorgatjuk a tojáskrémbe, majd folyton kevergetve lassú tűzön besúrítjük.
Tálkákba szedjük és galuskákat szaggatunk a tetejére a habból.
Finom, gyors desszert!

 

2 megjegyzés:

  1. Nagyon örülök, hogy kipróbáltad és neked is bevált. Így sűrűbben vállalkozhatunk a madártej készítésére:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen Hajni, örvendek, hogy szemfülesen ellestem tőletek a recit :-)

      Törlés