2013. július 25., csütörtök

MUSTÁRSZÓSZOS ZÖLDBABSALÁTA

Roppant finom, hidegen-melegen bármilyen feltéttel lehet fogyasztani. 
Hozzávalók a szószhoz:
0,5 l zöldségalaplé (lehet a bab főzőleve)
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
3-4 dkg vaj
1 kiskanál étkezési keményítő

bors
A saláta alapanyagához:
1 kg friss zöldbab
2 fej lilahagyma

bors

A babot megtisztítjuk és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük,
a hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a  vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.


Barackkal töltött sült csirkecombot tálaltam mellé.

 

2 megjegyzés: