Roppant finom, hidegen-melegen bármilyen feltéttel lehet fogyasztani.
Hozzávalók a szószhoz:
0,5 l zöldségalaplé (lehet a bab főzőleve)
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
3-4 dkg vaj
1 kiskanál étkezési keményítő
só
bors
A saláta alapanyagához:
1 kg friss zöldbab
2 fej lilahagyma
só
bors
A babot megtisztítjuk és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük,
a hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.
Barackkal töltött sült csirkecombot tálaltam mellé.
Hozzávalók a szószhoz:
0,5 l zöldségalaplé (lehet a bab főzőleve)
2 evőkanál mustár
2 dl tejszín
3-4 dkg vaj
1 kiskanál étkezési keményítő
só
bors
A saláta alapanyagához:
1 kg friss zöldbab
2 fej lilahagyma
só
bors
A babot megtisztítjuk és tetszés szerinti nagyságúra vágjuk-törjük,
a hagymát karikára vágjuk. Sós vízben al dente-re főzzük, majd leszűrjük.
A szószhoz a zöldségalaplevet főni tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a vajat, majd pár perc forralás után besűrítjük a tejszínnel elkevert étkezési keményítővel és folytonosan kevergetve még pár percet forraljuk. Ha szeretjük citromlével savanyíthatjuk, sózzuk, borsozzuk, majd ráöntjük a leszűrt babra.
Barackkal töltött sült csirkecombot tálaltam mellé.
Ez nagyon fincsi lehet! :) Kitűnő ötlet!
VálaszTörlésNagyon finom, tényleg :-)
Törlés