Hozzávalók 4 személynek:
1 nagy csirkemell
2 fej vöröshagyma
3-4 paradicsom
4-5 krumpli (50 dkg)
2 kisebb padlizsán
2 kisebb zsenge tök
olaj
só
bors
csombor (borsikafű)
A sajtszószhoz:
6-7 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
10-12 dkg sajt
A hagymát szálasra vágjuk és megdinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, majd fehéredésig, kevergetve pároljuk.
A paradicsom bőrét éles késsel megvágjuk, 30 másodpercre lobogó, majd jéghideg vízbe dobjuk, így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Kockára vágjuk és hozzáadjuk a párolt darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk, csomborral ízesítjük és addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
A padlizsánt és a tököt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, lesózzuk és félretesszük 10 percre.
Papírtörülközőre szedjük a karikákat és alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és barnára sütjük a lesózott zöldségeket, ismét papírtörülközőre szedjük és alaposan leitatjuk a fölösleges olajat, amit magába szívott.
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hozzávalókból elkészítjuk a sajtos Bechamel mártást.
Következik az összeállítás:
Egy tűzálló tál aljára terítjük a krumplikarikákat, ráöntjük a fele húsmennyiséget, meglocsoljuk sajtszósszal, padlizsánkarikák következnek, a maradék csirke, ismét sajtszósz. Végezetül betakarjuk a tökkarikákkal és rásimítjuk a sajtszószt.
Forró sütőben 15-20 percet sütjük.
1 nagy csirkemell
2 fej vöröshagyma
3-4 paradicsom
4-5 krumpli (50 dkg)
2 kisebb padlizsán
2 kisebb zsenge tök
olaj
só
bors
csombor (borsikafű)
A sajtszószhoz:
6-7 dkg vaj
2 kanál liszt
5 dl tej
10-12 dkg sajt
A hagymát szálasra vágjuk és megdinszteljük kevés olajon, hozzáadjuk a ledarált csirkemellet, majd fehéredésig, kevergetve pároljuk.
A paradicsom bőrét éles késsel megvágjuk, 30 másodpercre lobogó, majd jéghideg vízbe dobjuk, így könnyebben le tudjuk húzni a héját. Kockára vágjuk és hozzáadjuk a párolt darálthúshoz, sózzuk, borsozzuk, csomborral ízesítjük és addig főzzük, amíg a leve elpárolog.
A padlizsánt és a tököt meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, lesózzuk és félretesszük 10 percre.
Papírtörülközőre szedjük a karikákat és alaposan leitatjuk róluk a nedvességet.
Egy serpenyőben olajat forrósítunk és barnára sütjük a lesózott zöldségeket, ismét papírtörülközőre szedjük és alaposan leitatjuk a fölösleges olajat, amit magába szívott.
A krumplit megfőzzük, meghámozzuk és karikára vágjuk.
A hozzávalókból elkészítjuk a sajtos Bechamel mártást.
Következik az összeállítás:
Egy tűzálló tál aljára terítjük a krumplikarikákat, ráöntjük a fele húsmennyiséget, meglocsoljuk sajtszósszal, padlizsánkarikák következnek, a maradék csirke, ismét sajtszósz. Végezetül betakarjuk a tökkarikákkal és rásimítjuk a sajtszószt.
Forró sütőben 15-20 percet sütjük.
Hú, de nagyon szeretem és olyan guszta a muszakádról a kép, hogy nemsokára én is elkészítem :-)
VálaszTörlésImádom! De régen ettem, jajj! Volt itt régen egy igazi görög étterem, hát mesés volt a muszakájuk (is)! Ideje elkészítenem itthon! :)
VálaszTörlés