Hozzávalók 4 személynek:
4 disznónyelv
1 nagy fej hagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom
3-4 kanál olaj
1 dl vörösbor
1/2 citrom leve
15 dkg feket olívabogyó
só
bors
2-3 babérlevél
1 kiskanál cukor
A disznónyelveket puhára főzzük babérleveles, sós vízben, a bőrétől megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Az olajon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, beledobjuk az olívabogyókat, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig főzzük, amíg egy finom, aromás paradicsomszószt kapunk. Ha szükséges, az elpárolgó folyadékot a nyelv főzőlevével pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk és belekeverünk 1 kiskanál cukrot is.
Beletesszük a finom paradicsomos, olívabogyós mártásba a disznónyelv csíkokat, még egyet rottyantunk rajta és főtt tésztával tálaljuk.
4 disznónyelv
1 nagy fej hagyma
1 doboz hámozott, darabolt paradicsom
3-4 kanál olaj
1 dl vörösbor
1/2 citrom leve
15 dkg feket olívabogyó
só
bors
2-3 babérlevél
1 kiskanál cukor
A disznónyelveket puhára főzzük babérleveles, sós vízben, a bőrétől megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk.
Az olajon üvegesre dinszteljük az apró kockákra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, beledobjuk az olívabogyókat, felöntjük a borral, sózzuk, borsozzuk és legalább 10 percig főzzük, amíg egy finom, aromás paradicsomszószt kapunk. Ha szükséges, az elpárolgó folyadékot a nyelv főzőlevével pótoljuk. Sózzuk, borsozzuk, citromlével savanyítjuk és belekeverünk 1 kiskanál cukrot is.
Beletesszük a finom paradicsomos, olívabogyós mártásba a disznónyelv csíkokat, még egyet rottyantunk rajta és főtt tésztával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése