2013. február 27., szerda

BROKKOLIS LASAGNA


Hozzávalók
 a tésztához:
30 dkg liszt
3 tojás


a töltelékhez:
50 dkg brokkoli
30 dkg tök
2 arasznyi póréhagyma 
30 dkg főtt, darált sonka 
3 evőkanál olaj

a besamelmártáshoz:
1 l tej
1 evőkanál vaj
3 csapott evőkanál liszt
15 dkg zöldsajt

bors
késhegynyi szerecsend
  
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és vékonyra nyújtjuk.
A töltelékhez a brokkolit apró rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, a tököt meghámozzuk és kis darabokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Ezeket a hozzávalókat lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett megpároljuk az olajon.
A besamelhez a vajat és a lisztet összeforrósítjuk, felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre keverjük és lassú lángon besűrítjük. Fűszrezzük és belemorzsoljuk a kéksajtot.
Egy nagy kapcsos tortamforma alját kivajazzuk, vékony besamelmártással megkenjük, friss tésztalapot terítünk rá, majd brokkolitölteléket, darált sonkát és bőven mártást. Ismét tészta, töltelékek, szósz, végezetül pedig tészta és sajtszósz.
Forró sütőben 30 percet sütjük, az első 20 percben fólia alatt, majd kitakarva kissé megpirítjuk.
   
 

2 megjegyzés: