Hozzávalók
a tésztához:
30 dkg liszt
3 tojás
só
a töltelékhez:
50 dkg brokkoli
30 dkg tök
2 arasznyi póréhagyma
30 dkg főtt, darált sonka
3 evőkanál olaj
a besamelmártáshoz:
1 l tej
1 evőkanál vaj
3 csapott evőkanál liszt
15 dkg zöldsajt
só
bors
késhegynyi szerecsendió
A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat és vékonyra nyújtjuk.
A töltelékhez a brokkolit apró rózsáira szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, a tököt meghámozzuk és kis darabokra vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. Ezeket a hozzávalókat lassú tűzön, gyakori kevergetés mellett megpároljuk az olajon.
A besamelhez a vajat és a lisztet összeforrósítjuk, felöntjük a hideg tejjel, csomómentesre keverjük és lassú lángon besűrítjük. Fűszrezzük és belemorzsoljuk a kéksajtot.
Egy nagy kapcsos tortamforma alját kivajazzuk, vékony besamelmártással megkenjük, friss tésztalapot terítünk rá, majd brokkolitölteléket, darált sonkát és bőven mártást. Ismét tészta, töltelékek, szósz, végezetül pedig tészta és sajtszósz.
Forró sütőben 30 percet sütjük, az első 20 percben fólia alatt, majd kitakarva kissé megpirítjuk.
Guszta, jól néz ki!
VálaszTörlésKöszi!
Törlés