Hozzávalók:
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 tojás sárgája
5 dkg cukor
1,4 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
csipet só
A töltelékhez:
1 csokiízű pudingpor
4 dl tej
1 kanál kakaó
3 kanál cukor
5 dkg mazsola
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tejszín
A liszthez keverjük a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a langyos, kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott vajat. Deszkára borítjuk és alaposan meggyúrjuk, majd pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A pudingot az előírás szerint megfőzzük a kakaóporral együtt és langyosra hűtjük.
Kissé átgyúrjuk a megkelt tésztát, vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a pudinggal, megszórjuk mazsolával és szorosan feltekerjük.
A tésztát trapézokra szeletejük, sütőpapíros tepsire helyezzük, megkenjük a tojássárga és tejszín keverékével és még 30 percet kelesztjük.
Közben előmelegítjük a sütőt és megsütjük a pudingos finomságot.
Feleim, vegyetek és egyetek!
No, ilyet még nem hallottam, de egy próbát megér!
VálaszTörlésA fotón jól néznek ki!
Pedig nincs ebben semmi ördöngösség! :-)
TörlésHm, de jól néz ki!!!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésHú, ez istenien mutat! Kelt, csokis, az íze is isteni lehet.
VálaszTörlésFinom bizony!
TörlésNagyon gusztusos! a virág pedig... az egyik kedvencem:)
VálaszTörlésKöszi, Barbi!
Törlés