Hozzávalók
a tésztához:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg cukor
1 tojás
2 kanál tejföl
csipet só
a krémez:
2 tojás
1 tojás sárgája
10 dkg cukor
2 narancs reszelt héja és kifacsart leve
1 kanál narancsvirágvíz
2 kanál étkezési keményítő
10 dkg vaj
a mázhoz:
10 dkg finom porcukor
kb 1citrom szűrt leve
késhegynyi ételfesték (elhagyható)
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A krém hozzávalóit a vaj kivételével lassú tűzön, folytonosan kevergetve besűrítjük, majd a tűzről levéve belekeverjük a vajat. Hidegre tesszük.
A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kekszkiszúróval kiszúrjuk, (felét középen is), majd világosra sütjük és kihűtjük.
Közben a porcukorba késegynyi ételfestéket teszünk és összekeverjük annyi citromlével, amennyitől tejfölvasűrűségű lesz.
A mázzal megkenjük a lyukas kekszeket, száradni hagyjuk.
A krémmel összeragasztjuk a teli kekszeket a lyukas darabokkal.
De szépek! Ünnepi színt varázsoltál rájuk! Gyönyörűek:)
VálaszTörlésNem igazán szeretem az ételfestéket, de erre az alkalomra nem volt mit tennem.
TörlésMicsoda Valentin kekszek! :o)
VálaszTörlésIgen, éljen a szerelem!
TörlésNagyon mutatósak! És biztos finomak is!
VálaszTörlésKis nyers cékla levével próbáld meg legközelebb a színezést, ha nem akarsz ételfestéket.
Tudom, céklaport kell beszerezzek, a céklalé elhígította volna a mázt. Amúgy finomak lettek nagyon, köszi.
Törlés