2013. február 24., vasárnap

Rizslisztes fánk vérnarancs sziruppal


Nagyon szeretem a rizslisztet, így a következőkben gyakran fogom használni, a kukoricaliszttel egyetemben.
Hozzávalók:
25  dkg tehéntúró
25 dkg rizsliszt
5 dkg kukoricaliszt
2 dl tejföl
1 tojás 
2 kanál porcukor
1 csomag sütőpor 
csipet só

A sziruphoz:
20 dkg cukor
0,5 dl víz
3 db vérnarancs leve

Olaj a sütéshez

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kukoricalisztes kézzel diónyi golyókat gömbölyítünk belőle, bő, forrő olajban pirosra sütjük. Szalvétára szedjük, hogy a fölösleges olaj felitatódjon.
A vérnarancs sziruphoz az ötletet Mandulasaroktól kaptam.
A sziruphoz addig főzzük a hozzávalókat, amíg a cukor felolvad és  a kissé besűrűsödik.
A szirupot még forrón a meleg fánkra öntjük,  hogy az jól magába tudja szívni az édes nedűt.



Feleim, vegyetek és egyetek 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése