2013. február 22., péntek

MOGYORÓVAJAS KELT SZÍV



Hozzávalók 5 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
1,5 dkg élesztő
1 tojás sárgája
5 dkg cukor
1,4 dl tej
5 dkg olvasztott vaj
csipet só
A töltelékhez:
5 kanál lekvár (savanykás, pikáns)
5 kanál langyos mogyoróvaj
A tetejére:
1 tojás sárgája
1 kanál tejszín
3 kanál barna cukor

A liszthez keverjük a cukrot, a sót, a tojás sárgáját, hozzáadjuk a langyos, kevés cukros tejben felfuttatott élesztőt, majd az olvasztott vajat. Deszkára borítjuk és alaposan meggyúrjuk, majd pici liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Kissé átgyúrjuk, 5 egyenlő részre vágjuk.
Téglalap alakúra nyújtjuk,  megkenjük lekvárral és a mogyoróvajjal
A téglalapokat a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejszínnel elkevert tojássárgájával és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése