2013. február 14., csütörtök

KELT SZÍVEK ASZALT GYÜMÖLCSÖKKEL


A formáját ennek a csodaszép kalácsnak az éterből lestem, sok-sok helyen láttam s mivel nem készítettem fázisfotókat, belinkelek egy oldalt, a Gabrielláét, ahol megtaláljátok a hajtogatási módot.
Hozzávalók:
A tésztájához:
50 dkg liszt
2 tojás sárgája
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
10 dkg olvasztott vaj
csipet só
10 dkg cukor
 A töltelékhez:
20 dkg vegyes mazsola, kandírozott ananászkockák, cukrozott papayakockák stb
1 üveg narancslekvár
5 dkg olvasztott vaj
A tetejére:
1 tojás sárgája
3 kanál tej
4 kanál barnacukor 

A tejet meglangyosítjuk, 1 kiskanál cukrot szórunk bele, majd hozzámorzsoljuk az élesztőt is. Pár perc alatt meleg helyen felfuttatjuk.
A többi hozzávalót tálba öntjük, majd fakanál segítségével összekeverjük a kovásszal, majd deszkára borítjuk és alaposan meggyúrjuk. Picit meglisztezzük, konyharuhával letakarjuk és 1 óra alatt meleg helyen megkelesztjük.
A megkelt tésztát kissé átgyúrjuk, 8 egyenlő részre osztjuk, mindegyik darabot téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk az aszalt gyümölcsökkel és meglocsoljuk a vajjal.
A téglalapot a szélesebb oldalánál felsodorjuk, kettéhajtjuk, majd a dupla hurkába éles késsel bevágunk, kissé széthúzzuk szív formára, megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és fél órát még kelesztjük.
Sütés előtt megszórjuk barnacukorral.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
    

2 megjegyzés:

  1. De jó, hogy megsütötted! Csodaszépek lettek! Nagyon finom lehet ezzel a töltelékkel is... :P
    Köszönöm szépen a linket.
    Szép napot!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tőled láttam utoljára :-), roppant finom volt!

      Törlés