Kissé keleties fűszerezésű húsgolyók csirkehúsból, hideg curryszószba mártogatva.
Hozzávalók:
50 dkg darált csirkecomb
1 egész tojás
3 kanál zsemlemorzsa
3 kanál kölespehely (ez is lehet zsemlemorzsa)
1 kiskanál garam masala
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt köménymag
1 kiskanál kurkuma
só
bors
A formázáshoz:
3-4 kanál kukoricaliszt
olaj a sütéshez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk belőle, kukoricalisztbe meghempergetjük és bő, forró olajban ropogósra sütjük őket.
Hideg curryszósszal fogyasztjuk.
Hozzávalók:
50 dkg darált csirkecomb
1 egész tojás
3 kanál zsemlemorzsa
3 kanál kölespehely (ez is lehet zsemlemorzsa)
1 kiskanál garam masala
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt köménymag
1 kiskanál kurkuma
só
bors
A formázáshoz:
3-4 kanál kukoricaliszt
olaj a sütéshez
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, kisebb golyókat formázunk belőle, kukoricalisztbe meghempergetjük és bő, forró olajban ropogósra sütjük őket.
Hideg curryszósszal fogyasztjuk.
Feleim, vegyetek és egyetek!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése