A receptet Okki oldaláról választottam a Blogkóstoló 9 fordulójára, amit Gaby írt ki.
Meggy helyett cseresznyével készítettem és valamivel kevesebb cukrot és lisztet használtam, cseresznyét meg többet, de a piskóta így is nagyon-nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók:
4 tojás
12 kanál cukor
12 kanál liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
4 kanál víz
50 dkg cseresznye
porcukor a szóráshoz
Az elkészítése roppant egyszerű: felverjük keményre a tojások fehérjét (könnyebb, ha pár csepp citromlevet csepegtetünk bele), a tojások sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral.
A habos tojássárgához adjuk a vizet, a sütőport, a citromhéjat és kanalanként a lisztet. Végezetül könnyedén belekeverjük a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, rászórjuk a magjától megtisztított, lecsepegtetett cseresznyét és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Meggy helyett cseresznyével készítettem és valamivel kevesebb cukrot és lisztet használtam, cseresznyét meg többet, de a piskóta így is nagyon-nagyon finomra sikerült.
Hozzávalók:
4 tojás
12 kanál cukor
12 kanál liszt
1 sütőpor
1 citrom reszelt héja
4 kanál víz
50 dkg cseresznye
porcukor a szóráshoz
Az elkészítése roppant egyszerű: felverjük keményre a tojások fehérjét (könnyebb, ha pár csepp citromlevet csepegtetünk bele), a tojások sárgáját pedig fehéredésig keverjük a cukorral.
A habos tojássárgához adjuk a vizet, a sütőport, a citromhéjat és kanalanként a lisztet. Végezetül könnyedén belekeverjük a tojásfehérje habot.
Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát, rászórjuk a magjától megtisztított, lecsepegtetett cseresznyét és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése