2013. június 2., vasárnap

MAZSOLÁS ANANÁSZLEKVÁR

 Hozzávalók:
70 dkg ananász (1nagyobb, megtisztított ananász)
20 dkg aranymazsola
30 dkg cukor
2 citrom leve
1 csomag 3:1 ben zselésítő
4 dl víz
Az apróra kockázott ananászt felöntjük a vízzel és lassan legalább 20 percig forraljuk. 
Botmixerrel pürésítjük, majd beleöntjük a cukor 3/4-ét, a citromlevet, a mazsolát és tovább fözzük még egy keveset.
Közben a zselésítőt összekeverjük a maradék cukorral és hozzáadjuk az ananászpüréhez, 5 perc forralás után üvegekbe szedjük.

Édes, nagyon finom lekvár!
Gasztroajándéknak, ünnepi alkalmakra kitűnő.




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése