Hozzávalók a lapokhoz:
2 tojás
8 kanál olaj
8 kanál tej
8 kanál cukor
30 kanál liszt (+ - 1 kanál)
1 kiskanál szalakáli
1 kiskanál ecet (vagy citromlé)
csipet só
A meggyes krémhez:
1 kg meggy
1 vanília ízű pudingpor
15 dkg cukor
1 rúd fahéj
6 kanál hideg víz
A vanília krémhez:
8 dkg étkezési keményítő
1 rúd vanília
5 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalakálit és a lisztet.
Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk és vajazott tepsi hátán világosra sütjük.
Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is.
Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
A meggyet kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, mellédobjuk a fahéjat és 3-4 percig főzzük.
A pudingport simára keverjük 6 kanál hideg vízzel, majd folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró, főtt meggyet és pár perc alatt besűrítjük. Lehűtjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, majd a keményítővel, majd kevés hideg tejjel lazítjuk. Közben a többi tejet felforraljuk, ráöntjük a vaníliás pépre és lassú tűzön besűrítjuk. Kihűtjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük 2 sor meggykrémmel és 1 sor vaníliakrémmel.
Legalább egy éjszakára hideg helyre állítjuk, majd porcukorral behintjük és vékony szeletekre vágjuk.
2 tojás
8 kanál olaj
8 kanál tej
8 kanál cukor
30 kanál liszt (+ - 1 kanál)
1 kiskanál szalakáli
1 kiskanál ecet (vagy citromlé)
csipet só
A meggyes krémhez:
1 kg meggy
1 vanília ízű pudingpor
15 dkg cukor
1 rúd fahéj
6 kanál hideg víz
A vanília krémhez:
8 dkg étkezési keményítő
1 rúd vanília
5 dl tej
10 dkg cukor
3 tojás
A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és mixerrel habosra keverjük. Apránként hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalakálit és a lisztet.
Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk és vajazott tepsi hátán világosra sütjük.
Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is.
Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
A meggyet kimagozzuk, rászórjuk a cukrot, mellédobjuk a fahéjat és 3-4 percig főzzük.
A pudingport simára keverjük 6 kanál hideg vízzel, majd folytonos kevergetés mellett hozzáöntjük a forró, főtt meggyet és pár perc alatt besűrítjük. Lehűtjük.
A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vanília kikapart magjaival, majd a keményítővel, majd kevés hideg tejjel lazítjuk. Közben a többi tejet felforraljuk, ráöntjük a vaníliás pépre és lassú tűzön besűrítjuk. Kihűtjük.
A kihűlt lapokat megtöltjük 2 sor meggykrémmel és 1 sor vaníliakrémmel.
Legalább egy éjszakára hideg helyre állítjuk, majd porcukorral behintjük és vékony szeletekre vágjuk.
Nagyon guszta! Még sose sütöttem szalakális tésztát, de készülök rá-
VálaszTörlésSokkal egyszerűbb, mint gondoltam. Ez amúgy életem második szalakálés lapja volt
Törlés
VálaszTörlésAjha! Nem rossz! Szívesen megkóstolnám, nagyon guszta!
Köszi, Dina!
TörlésMicsoda csíkozás! Gusztaaaa!
VálaszTörlésKöszike!!!
TörlésNagyon finom süti lehet!:-)
VálaszTörlésNaaaagyon finom lett!
TörlésLe vett a lábamról!!!!!!! Gyönyörű és finom!!!
VálaszTörlésKöszönöm!
TörlésHű, ez nagyon finom lehet! És milyen szépséges!
VálaszTörlésKÖSZÖNÖM:-)
TörlésHű, de guszta! Én is meggy lázban égek... Annyi félét csináltam már meggyel, de ezt ki kéne kipróbálnom....
VálaszTörlésLáttam a remekeidet!
TörlésA cukor kimaradt a tésztából vagy nem kell bele? Éva
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
TörlésKimaradt, köszönöm, javítottam: 8 kanál cukor! Aki siet, az elkésik, vagy hibázik, vagyis ilyesmi történik...
VálaszTörlésSzia egész tojás kell a vanília krém -be?
TörlésHelló, igen
Törlés