Vigyázz! Kész! Főzz! Virtuális kulináris játék Colors in the Kitchen-nél. A téma: a palacsinta.
Hozzávalók:
A palacsintához:
25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
2 kanál olaj
A töltelékhez:
50 dkg orda (ricotta)
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1 kanál vaníliaesszencia
Az öntethez:
50 dkg eper
4 kanál méz
0,5 dl bodzaszörp
3 kanál balzsamecet
A sütéshez:
olaj
A palacsinta alapanyagait csomómentesre keverjük és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
Az ordát villával összetörjük, hozzáöntjük a tejszínt és a cukrot, a vaníliát és habosra keverjük. Megtöltjük vele a palacsintákat.
Az epret megmossuk, csumájától megszabadítjuk és félbe vágjuk. Megöntözzük a mézzel és a bodzaszörppel és 15 percig lassú tűzön forraljuk. Végezetül hozzáadjuk a balzsamecetet és még pár percig főzzük.
A palacsintákat a pikáns eperszósszal tálaljuk.
Hozzávalók:
A palacsintához:
25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
4 dl szénsavas ásványvíz
csipet só
2 kanál olaj
A töltelékhez:
50 dkg orda (ricotta)
10 dkg cukor
3 dl tejszín
1 kanál vaníliaesszencia
Az öntethez:
50 dkg eper
4 kanál méz
0,5 dl bodzaszörp
3 kanál balzsamecet
A sütéshez:
olaj
A palacsinta alapanyagait csomómentesre keverjük és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.
Az ordát villával összetörjük, hozzáöntjük a tejszínt és a cukrot, a vaníliát és habosra keverjük. Megtöltjük vele a palacsintákat.
Az epret megmossuk, csumájától megszabadítjuk és félbe vágjuk. Megöntözzük a mézzel és a bodzaszörppel és 15 percig lassú tűzön forraljuk. Végezetül hozzáadjuk a balzsamecetet és még pár percig főzzük.
A palacsintákat a pikáns eperszósszal tálaljuk.
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
VálaszTörlés