Édesanyám készítette mindig tej nélkül, a szűréskor felfogott főzőlevet használta helyette. Emiatt számomra a legfinomabb így készítve.
Hozzávalók:
1 kg friss spenótlevél
2-3 szál zöld fokhagymaszár
1 kanál liszt
2-3 kanál olaj
só
bors
A spenótot alaposan megmossuk, a keményebb szárát leszedjük, szűrőben lecsepegtetjük.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, egy kanál sót teszünk bele és amikor zubog, hozzáadjuk a spenótot.
8-10 perc alatt megfőzzük és szűrőben lecsepegtetjük.
A főzőlevet felfogjuk.
A lecsepegtetett spenótot késsel összevágjuk, nem kell nagyon törekedni arra, hogy pépes legyen.
Az olajon felforrósítjuk a lisztet, amikor már habzik rádobjuk a spenótot, megkeverjük és apránként felöntjük a főzőlével.
A zöld fokhagymát apróra vágjuk, a spenóthoz adjuk, borsozzuk.
Annyi főzőlevet használjunk, amennyitől főzelékszerű lesz a spenótunk, legalább 7-8 percet tartsuk a tűzön, hogy a liszt jól megfőjjön.
Hozzávalók:
1 kg friss spenótlevél
2-3 szál zöld fokhagymaszár
1 kanál liszt
2-3 kanál olaj
só
bors
A spenótot alaposan megmossuk, a keményebb szárát leszedjük, szűrőben lecsepegtetjük.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, egy kanál sót teszünk bele és amikor zubog, hozzáadjuk a spenótot.
8-10 perc alatt megfőzzük és szűrőben lecsepegtetjük.
A főzőlevet felfogjuk.
A lecsepegtetett spenótot késsel összevágjuk, nem kell nagyon törekedni arra, hogy pépes legyen.
Az olajon felforrósítjuk a lisztet, amikor már habzik rádobjuk a spenótot, megkeverjük és apránként felöntjük a főzőlével.
A zöld fokhagymát apróra vágjuk, a spenóthoz adjuk, borsozzuk.
Annyi főzőlevet használjunk, amennyitől főzelékszerű lesz a spenótunk, legalább 7-8 percet tartsuk a tűzön, hogy a liszt jól megfőjjön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése