A receptet Nyammm-tól kölcsönöztük, köszönjük, nagyon finom lett. Szinte a strandon éreztük magunkat! :-)
Hozzávalók:
3 dl langyos víz
2 kiskanál cukor
1 evőkanál só
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl olaj
A sütéshez és formázáshoz:
olaj
Elkészítés:
1. - a langyos vízben feloldjuk a cukrot, az élesztőt majd rögtön hozzáadjuk a sót is
2. - belekeverjük a lisztet, laza tésztát keverünk belőle, letakarjuk és 20 percet kelesztjük
3. - beledolgozzuk az olajat
4. - további 5 percet keleszjük
5. - tojásnyi darabokra szakítjuk és olajozott tálcán 5-10 percet pihentetjük
6. - az olajat felforrósítjuk (forró kell legyen!)
7. - olajos ujjbegyekkel vékonyra nyújtjuk és a forró olajban pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük
Fokhagymás, olívaolajos tejföllel megkenve ettük, nagyon ízlett!
Hozzávalók:
3 dl langyos víz
2 kiskanál cukor
1 evőkanál só
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1 dl olaj
A sütéshez és formázáshoz:
olaj
Elkészítés:
1. - a langyos vízben feloldjuk a cukrot, az élesztőt majd rögtön hozzáadjuk a sót is
2. - belekeverjük a lisztet, laza tésztát keverünk belőle, letakarjuk és 20 percet kelesztjük
3. - beledolgozzuk az olajat
4. - további 5 percet keleszjük
5. - tojásnyi darabokra szakítjuk és olajozott tálcán 5-10 percet pihentetjük
6. - az olajat felforrósítjuk (forró kell legyen!)
7. - olajos ujjbegyekkel vékonyra nyújtjuk és a forró olajban pirosra sütjük, papírtörlőre szedjük
Fokhagymás, olívaolajos tejföllel megkenve ettük, nagyon ízlett!
Hű így fél 10 után este, ölemben a betyár gyerekkel, mert nem akar aludni, összefutott a nyál a számban.
VálaszTörlésKrumplis lángost is szoktál csinálni? Nálunk az is nagy kedvenc?
Nem keszitettem meg krumplisat, de ami kesik nem mulik!
TörlésJól jönne nekem most tízóraira! :)
VálaszTörlésEz egy ngyon sikeres recept,a nap barmelyik szakaban lehet enni :-)
TörlésÉn szoktam csinálni krumplisat, de bevallom őszintén, burgonya pehellyel helyettesítem.
VálaszTörlésÍgy van, én is, mikor mi van
Törlés