A receptet Ildikokkinál olvastam, egyből levett a lábamról ennek a süteménynek a fűszerezése, az egyszerűsége.
Tegyünk hát egy virtuális utazást a csodaszép Finnországba és kóstoljuk meg ezt a fánkot a konyhájukból.
Hozzávalók fél adaghoz:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg langyos vaj
1/2 tojás
1,5 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só
1 púpozott kiskanál kardamom
1 vanilíarúd
A kenéshez:
1/2 tojás
A tetejére:
5 dkg fagyos vaj
A szóráshoz:
kristálycukor
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval puha, sima tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva duplájára kelesztjük, picit átgyúrjuk, hengert görgetünk belőle és tojásnyi darabokra vágjuk.
A tésztagalacsinokból gömböket formázunk, melyeknek a közepébe az ujjunk segítségével lyukat fúrunk.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Megkenjük felvert tojással, a lyukakba hideg vajkockákat dugdosunk, majd rászórunk 1-1 kiskanál cukrot.
Begyújtjuk a sütőt és közepes hőfokon (180C) szép pirosra sütjük a vajas pullákat.
Nagyon finom, fűszeres, aromás sütemény!
Tegyünk hát egy virtuális utazást a csodaszép Finnországba és kóstoljuk meg ezt a fánkot a konyhájukból.
Hozzávalók fél adaghoz:
25 dkg liszt
5 dkg cukor
5 dkg langyos vaj
1/2 tojás
1,5 dkg élesztő
1 dl tej
csipet só
1 púpozott kiskanál kardamom
1 vanilíarúd
A kenéshez:
1/2 tojás
A tetejére:
5 dkg fagyos vaj
A szóráshoz:
kristálycukor
Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval puha, sima tésztát gyúrunk belőle.
Letakarva duplájára kelesztjük, picit átgyúrjuk, hengert görgetünk belőle és tojásnyi darabokra vágjuk.
A tésztagalacsinokból gömböket formázunk, melyeknek a közepébe az ujjunk segítségével lyukat fúrunk.
Sütőpapíros tepsibe helyezzük.
Megkenjük felvert tojással, a lyukakba hideg vajkockákat dugdosunk, majd rászórunk 1-1 kiskanál cukrot.
Begyújtjuk a sütőt és közepes hőfokon (180C) szép pirosra sütjük a vajas pullákat.
Nagyon finom, fűszeres, aromás sütemény!
Nekem is egyből megtetszett. Viszem is a receptet kipróbálásra!
VálaszTörlésNálam is szerelem volt első látásra...
TörlésNagyon jól néz ki! A kardamomtól nagyon finom lehet! :)
VálaszTörlésKépzeld csak el a vaníliát a kardamommal, hmmmm
Törlés