Hozzávalók
Az alaphoz:
15 dkg keksz
10 dkg vaj
5 dkg mandula
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
4 tojás
3 kanál étkezési keményítő
3 dl tej
2 dl tejföl
A rebarbarakrémhez:
50 dkg rebarbara
15 dkg cukor
2 kanál étkezési keményítő
0,5 dl víz
Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.
Ha ez megvan összeállítjuk a túrókrémet: mindent alaposan összekeverünk majd ráöntjük az elősütött tortalapra és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben.
Akkor jó, ha a teteje még picit "nedves" de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.
Amíg sül a torta elkészítjük a rebarbarakrémet.
A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük.
Ha kihűlt akkor botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt vízzel és lassú tűzön besűrítjük.
Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.
Figyelem, a gyöngyvirág nem fogyasztható, sőt mérgező!
Az alaphoz:
15 dkg keksz
10 dkg vaj
5 dkg mandula
A túrókrémhez:
50 dkg tehéntúró
15 dkg cukor
4 tojás
3 kanál étkezési keményítő
3 dl tej
2 dl tejföl
A rebarbarakrémhez:
50 dkg rebarbara
15 dkg cukor
2 kanál étkezési keményítő
0,5 dl víz
Az apróra darált kekszet és mandulát összekeverjük az olvasztott vajjal és jól benyomkodva elterítjük egy kapcsos 24 cm átmérőjű tortaforma aljára, amelybe előzőleg sütőpapírt vágtunk. 5 percre sütőbe dugjuk picit pirulni.
Ha ez megvan összeállítjuk a túrókrémet: mindent alaposan összekeverünk majd ráöntjük az elősütött tortalapra és tovább sütjük 45-50 percet 180 fokos sütőben.
Akkor jó, ha a teteje még picit "nedves" de a forma szélétől már kicsit elvált és megpirult.
Amíg sül a torta elkészítjük a rebarbarakrémet.
A rebarbarát megmossuk, ujjnyi darabkákra vágjuk és pár kanál vízzel leöntve, a cukorral megszórva 15 perc alatt pépesre főzzük.
Ha kihűlt akkor botmixerrel pépesítjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt, felöntjük a felforralt vízzel és lassú tűzön besűrítjük.
Langyosan ráöntjük a kihűlt tortára.
Figyelem, a gyöngyvirág nem fogyasztható, sőt mérgező!
Nagyon finom lehet!! Imádom a rebarbarát!Piros rebarbarát használtál??Nagyon szép a színe!
VálaszTörlésRebarbara for ever??? :-) igen, pirosat!
TörlésIldi megkóstoltalak tegnap.............nyami.http://picijuci.blogspot.hu/2013/06/sult-turotorta-lemon-curddel.html
VálaszTörlésJuci, nagy izgalmakat álltam ki, amikor megtudtam, hogy te sütsz tőlem. remélem ízlett, a kinézete tökéletes!
Törlés