Hozzávalók egy 20 cm átmérőjű formához, 2 személynek:
A tésztához:
10 dkg liszt
7 dkg hideg vaj
1/2 tojás
só
A töltelékhez:
15 dkg paprikás kolbász
10 dkg főtt vagy mirelit zöldborsó
2-3 szál zöldhagyma
2 kanál olaj
1 kanál vágott zöldpetrezselyem
1 és 1/2 tojás
2 kanál tejföl
só
bors
5-7 dkg gorgonzola
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a főtt zöldborsót, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, beterítjük egy körré vágott sütőpapírral amire babot szórunk és 15 perc alatt elősütjük.
Eltávolítjuk a babot és a papírt, a helyébe öntjük a kolbászos zöldborsótölteléket és leöntjük a tojás és tejföl keverékével, rámorzsoljuk a gorgonzola sajtot. Sózzuk, borsozzuk, pirosra sütjük
A tésztához:
10 dkg liszt
7 dkg hideg vaj
1/2 tojás
só
A töltelékhez:
15 dkg paprikás kolbász
10 dkg főtt vagy mirelit zöldborsó
2-3 szál zöldhagyma
2 kanál olaj
1 kanál vágott zöldpetrezselyem
1 és 1/2 tojás
2 kanál tejföl
só
bors
5-7 dkg gorgonzola
A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd fóliába tekerve legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, megdinszteljük az olajban, hozzáadjuk a karikára vágott kolbászt és a főtt zöldborsót, megszórjuk a petrezselyemzölddel.
A tésztát kinyújtjuk, kibéleljük vele a piteformát, beterítjük egy körré vágott sütőpapírral amire babot szórunk és 15 perc alatt elősütjük.
Eltávolítjuk a babot és a papírt, a helyébe öntjük a kolbászos zöldborsótölteléket és leöntjük a tojás és tejföl keverékével, rámorzsoljuk a gorgonzola sajtot. Sózzuk, borsozzuk, pirosra sütjük
Nagyon guszta, én is szeretem a hasonló sós pitéket.
VálaszTörlésKérlek nézzél be hozzám, mert szeretnélek meghívni a "Fő az egészség" játékra.
Köszönöm, Gizi :-)
Törlés