Hozzávalók:
6-8 bodzavirág
10-15 dkg cukor
4 g citromsó
2 citrom
3 l víz
A hozzávalókat egy nagy befőttesüvegbe tesszük, összekeverjük, tányérkával lefedjük és meleg, árnyékos helyen 2-3 nap alatt beérleljük.
Néha megkevergetjük.
Leszűrjük, zárható üvegekbe öntjük és hideg helyen tartjuk.
A virágokat tiszta, szennyezésmentes helyekről gyűjtsük, a legjobb lenne meg sem mosni, hogy az aromás pollen ne mosódjon le a virágról. De ezt azért még sem tanácsolom, tegyétek szűrőbe, hideg vízsugár alá.
Ha "bogaras" a virág, hagyjátok a bokron.
A citrom és a cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatjátok.
Ha nem tartjuk hideg helyen, akkor az érési folyamat folytatódik és egy finom, pezsgő ital lesz belőle.
6-8 bodzavirág
10-15 dkg cukor
4 g citromsó
2 citrom
3 l víz
A hozzávalókat egy nagy befőttesüvegbe tesszük, összekeverjük, tányérkával lefedjük és meleg, árnyékos helyen 2-3 nap alatt beérleljük.
Néha megkevergetjük.
Leszűrjük, zárható üvegekbe öntjük és hideg helyen tartjuk.
A virágokat tiszta, szennyezésmentes helyekről gyűjtsük, a legjobb lenne meg sem mosni, hogy az aromás pollen ne mosódjon le a virágról. De ezt azért még sem tanácsolom, tegyétek szűrőbe, hideg vízsugár alá.
Ha "bogaras" a virág, hagyjátok a bokron.
A citrom és a cukor mennyiségét ízlés szerint változtathatjátok.
Ha nem tartjuk hideg helyen, akkor az érési folyamat folytatódik és egy finom, pezsgő ital lesz belőle.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése