Amikor nincs otthon kenyér és amikor valami könnyen elkészíthető finomságra vágyunk.
Inspirációt Szeretetre hangoltan blog írójától kaptam.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg búzakorpa
4 kanál olaj
1 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
langyos víz
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy közepesen kemény cipó váljon belőle. Fóliába csavarva 10 percig pihentetjük, majd tojásnyi darabokra vágjuk és 2 mm vastagra egyenként kinyújtjuk.
Forró, zsiradék nélküli serpenyőben mindkét oldalán megsütjük a lepénykéket, amíg szép hólyagosak lesznek.
(Mivel lisztezett deszkán nyújtottam a tésztát, a lepergő liszt feketére ég a serpenyőben, emiatt azt minden új adag sütése előtt tiszta szalvétával ki kellett töröljem.)
Inspirációt Szeretetre hangoltan blog írójától kaptam.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg búzakorpa
4 kanál olaj
1 kiskanál só
1 kiskanál sütőpor
langyos víz
A hozzávalókat összegyúrjuk annyi langyos vízzel, hogy közepesen kemény cipó váljon belőle. Fóliába csavarva 10 percig pihentetjük, majd tojásnyi darabokra vágjuk és 2 mm vastagra egyenként kinyújtjuk.
Forró, zsiradék nélküli serpenyőben mindkét oldalán megsütjük a lepénykéket, amíg szép hólyagosak lesznek.
(Mivel lisztezett deszkán nyújtottam a tésztát, a lepergő liszt feketére ég a serpenyőben, emiatt azt minden új adag sütése előtt tiszta szalvétával ki kellett töröljem.)
De jó, ez a korpás variáció is nagyon tetszik :) teljes kiőrlésű liszttel 1/3 arányban szoktam készíteni, korpával még nem. Köszönöm a "viszont" ötletet. Ez annyira jó dolog, hogy van egy ötlet (recept, stb.) és mindig lehet hozzátenni vagy egyszerűsíteni :)
VálaszTörlésÜdv.
Igen, ez a szép a gasztronomiában!
Törlés