2013. május 27., hétfő

SZTRAPACSKA

Hozzávalók:
1 kg krumpli
40-45 dkg liszt
1 tk só
2 tojás
50 dkg juhtúró (juhsajt)
15-20 dkg füstölt szalonna
tejföl

A krumplit meghámozzuk és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk.
Sózzuk, hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet. 
A krumpli vizzességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.
Lobogó, bő sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük.
A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint amiután a galuskák feljönnek  a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.
A szalonnát apróra kockázzuk és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük.
A leszűrt krumplis galuskákat hideg vízzel leöblítjük és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban.
Tejföllel  megöntözve tálaljuk.
Most tejfölös, fokhagymás uborkasalátával fogyasztottam.

  

 







   

2 megjegyzés:

  1. Nagyon jol sikerult jo puha galuskak lettek, kifogastalan,idei friss kaposzta salataval prima!




























    VálaszTörlés