2013. május 27., hétfő

FOKHAGYMÁS UBORKASALÁTA

Hozzávalók:

1 kg friss uborka
2-3 szál zöld fokhagymaszár

bors
2 dl tejföl
1 chilipaprika
 1/2 citrom leve

Az uborkát meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk és legalább 30 percre félretesszük.
Amíg az uborka a sóban pihen, apróra vágjuk a fokhagymát, a chilipaprikát és összekeverjük a tejföllel.  
Az uborkát alaposan kicsavarjuk, belekeverjük a fokhagymás tejfölbe, citrommal ízesítjük.
Tálalásig hideg helyen tartjuk.

   

2 megjegyzés:

  1. Citromlével, chili paprikával különleges ízvilág, kipróbálom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szeretem a chili ízét és nem mindenáron a csípősségét...

      Törlés