Hozzávalók:
1 kg friss uborka
2-3 szál zöld fokhagymaszár
só
bors
2 dl tejföl
1 chilipaprika
1/2 citrom leve
Az uborkát meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk és legalább 30 percre félretesszük.
Amíg az uborka a sóban pihen, apróra vágjuk a fokhagymát, a chilipaprikát és összekeverjük a tejföllel.
Az uborkát alaposan kicsavarjuk, belekeverjük a fokhagymás tejfölbe, citrommal ízesítjük.
Tálalásig hideg helyen tartjuk.
1 kg friss uborka
2-3 szál zöld fokhagymaszár
só
bors
2 dl tejföl
1 chilipaprika
1/2 citrom leve
Az uborkát meghámozzuk és a reszelő nagy lyukán lereszeljük, sózzuk és legalább 30 percre félretesszük.
Amíg az uborka a sóban pihen, apróra vágjuk a fokhagymát, a chilipaprikát és összekeverjük a tejföllel.
Az uborkát alaposan kicsavarjuk, belekeverjük a fokhagymás tejfölbe, citrommal ízesítjük.
Tálalásig hideg helyen tartjuk.
Citromlével, chili paprikával különleges ízvilág, kipróbálom.
VálaszTörlésSzeretem a chili ízét és nem mindenáron a csípősségét...
Törlés