A marinált feta elkészítéséhez:
25 dkg feta
1 dl olívaolaj
1-2 babérlevél
1/2 kiskanál színes bors
1/2 kiskanál kurkuma
1-2 db apró chilipaprika
A salátához:
1 nagy fej saláta
5-6 szem retek
10-12 dkg marinált feta
2-3 tojás
2-3 szál zöldhagyma
1 citrom leve
só
bors
1 kanál pirított napraforgómag
A fetát dobókocka nagyságúra vágjuk és csatos üvegbe helyezzük. Rászórjuk a fűszereket és annyi olívaolajjal öntjük le, amennyi ellepi. Legalább egy hétig érleljük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, felaprítjuk, a retket felkarikázzuk, a hagymát felvágjuk. Megszórjuk a napraforgómaggal, hozzáadjuk a lecsepegtetett marinált fetakockákat, sózzuk (óvatosan, a feta sós), borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével.
Tálaláskor 5 perces főtt tojással tálaljuk.
25 dkg feta
1 dl olívaolaj
1-2 babérlevél
1/2 kiskanál színes bors
1/2 kiskanál kurkuma
1-2 db apró chilipaprika
A salátához:
1 nagy fej saláta
5-6 szem retek
10-12 dkg marinált feta
2-3 tojás
2-3 szál zöldhagyma
1 citrom leve
só
bors
1 kanál pirított napraforgómag
A fetát dobókocka nagyságúra vágjuk és csatos üvegbe helyezzük. Rászórjuk a fűszereket és annyi olívaolajjal öntjük le, amennyi ellepi. Legalább egy hétig érleljük.
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, felaprítjuk, a retket felkarikázzuk, a hagymát felvágjuk. Megszórjuk a napraforgómaggal, hozzáadjuk a lecsepegtetett marinált fetakockákat, sózzuk (óvatosan, a feta sós), borsozzuk, meglocsoljuk a citromlével.
Tálaláskor 5 perces főtt tojással tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése