A román konyha elengedhetetlen savanyítószere a paradicsom mellett a korpacibere. Házilag is elkészíthető, igen finom, egészséges, kalóriamentes.
Nincsen csorba korpacibere nélkül felkiáltással lássuk ezt a finom húsgombóc csorbát!
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
50 dkg darált marhahús
10 dkg rizs
1 tojás
só
bors
1 kanál aprított lestyán
1 kanál aprított zöldpetrezselyem
A leveshez:
3 fej karalábé
1 nagy sárgarépa
só
bors
aprított lestyán
aprított zöldpetrezselyem
1/2 l korpacibere
A húsgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, kiskanál segítségével egyforma adagokat szedünk ki a masszából és tenyerünk között gömbölyű gombocókat formázunk.
Közben felteszünk főni 2,5 l vizet, melyet sózunk, a lobogó vízbe bedobáljuk a húsgombócokat és 10 percig forraljuk.
A sárgarépát és a karalábékat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fövő levesbe szórjuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és majdnem készre főzzük.
A korpaciberét külön felforraljuk és a leveshez öntjük, majd az egészet készre főzzük.
Tejföllel, csípőspaprikával fogyaszthatjuk!
Nincsen csorba korpacibere nélkül felkiáltással lássuk ezt a finom húsgombóc csorbát!
Hozzávalók
A húsgombóchoz:
50 dkg darált marhahús
10 dkg rizs
1 tojás
só
bors
1 kanál aprított lestyán
1 kanál aprított zöldpetrezselyem
A leveshez:
3 fej karalábé
1 nagy sárgarépa
só
bors
aprított lestyán
aprított zöldpetrezselyem
1/2 l korpacibere
A húsgombóc hozzávalóit alaposan összekeverjük, kiskanál segítségével egyforma adagokat szedünk ki a masszából és tenyerünk között gömbölyű gombocókat formázunk.
Közben felteszünk főni 2,5 l vizet, melyet sózunk, a lobogó vízbe bedobáljuk a húsgombócokat és 10 percig forraljuk.
A sárgarépát és a karalábékat megtisztítjuk és feldaraboljuk, a fövő levesbe szórjuk, hozzáadjuk a lestyánlevelet és majdnem készre főzzük.
A korpaciberét külön felforraljuk és a leveshez öntjük, majd az egészet készre főzzük.
Tejföllel, csípőspaprikával fogyaszthatjuk!
Annyira hangulatos, vidékies a fotó. Tetszik. A leves pedig különleges számomra.
VálaszTörlésKöszönöm :-)
Törlés