Megjelent a Kifőztük májusi számában!
A tésztához:
6 tojás
6 kanál cukor
4 kanál kakaó
15 kanál forró víz
10 kanál olaj
15 kanál liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
A sziruphoz:
20 dkg cukor
2,5 dl víz
1 fiola narancsesszencia
A krémhez:
10 dkg csokoládé
1 dl tejszín
6 kanál narancslekvár
A glazúrhoz:
15 dkg jó minőségű csokoládé
2 kanál olaj
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a kakaóporral, az olajjal, a sütőporral, majd a forró vízzel és a liszttel. Utána lazán összevegyítjük a keményre felvert tojások fehérjével.
Sütőpapíros, 20X30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig előmelegített sütőben készre sütjük.
Rácsra borítva kihűtjük, kettévágjuk és alaposan megöntözzük a sziruppal. Az összes szirup el kell fogyjon!
A sziruphoz a hozzávalókat pár percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.
A tejszínt forrásíg melegítjük, levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott csokoládét.
A szirupos alsó lapra narancslekvárt kenünk, majd a csokoládékrémet, végül befedjük az ugyancsak szirupos tésztalappal és lenyomtatjuk, hogy alaposan összeragadjon.
Hidegen helyen pár órát dermesztjük, majd 5X5 cm kockákra vágjuk és leöntjük a csokoládéglazúrral.
A glazúrhoz az apróra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat is.
A tésztához:
6 tojás
6 kanál cukor
4 kanál kakaó
15 kanál forró víz
10 kanál olaj
15 kanál liszt
1 csomag sütőpor
csipet só
A sziruphoz:
20 dkg cukor
2,5 dl víz
1 fiola narancsesszencia
A krémhez:
10 dkg csokoládé
1 dl tejszín
6 kanál narancslekvár
A glazúrhoz:
15 dkg jó minőségű csokoládé
2 kanál olaj
A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a kakaóporral, az olajjal, a sütőporral, majd a forró vízzel és a liszttel. Utána lazán összevegyítjük a keményre felvert tojások fehérjével.
Sütőpapíros, 20X30 cm-es tepsibe simítjuk és tűpróbáig előmelegített sütőben készre sütjük.
Rácsra borítva kihűtjük, kettévágjuk és alaposan megöntözzük a sziruppal. Az összes szirup el kell fogyjon!
A sziruphoz a hozzávalókat pár percig együtt forraljuk, majd kihűtjük.
A tejszínt forrásíg melegítjük, levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra vágott csokoládét.
A szirupos alsó lapra narancslekvárt kenünk, majd a csokoládékrémet, végül befedjük az ugyancsak szirupos tésztalappal és lenyomtatjuk, hogy alaposan összeragadjon.
Hidegen helyen pár órát dermesztjük, majd 5X5 cm kockákra vágjuk és leöntjük a csokoládéglazúrral.
A glazúrhoz az apróra tördelt csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, majd belekeverjük az olajat is.
Hű... ez nem semmi! Irtó fincsi lehet!
VálaszTörlésKöszi Dina, tényleg finom (volt)
Törlés