2013. május 14., kedd

NYÚLKOCSONYA

Megjelent a Kifőztük májusi számában!  

Hozzávalók 4 személynek:
1 nyúl csontos részei (első lábak, bordák, gerinc stb)
2 sárgarépa
1 zöldpetrezselyem gyökér
2 babérlevél
1 kis fej vöröshagyma
6-7 cikk fokhagyma
1 kiskanál szemesbors
4-5 szem szegfűbors

15 gr zselatin
4 tojás

A nyúldarabokat megmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a megtisztított répát és gyökeret, a héjától megfosztott hagymát, 3-4 cikk fokhagymát, beletesszük a fűszereket, sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük.
Amikor a hús olyan puha, hogy szinte leválik a csontról, akkor kivesszük a léből és kicsontozzuk.
A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, négybe vágjuk.
A levet leszűrjük, 0,5 liter húslevet számolva  a zselatinmennyiséghez. A zselatingranulátumokat 3-4 kanál hideg vízzel feloldjuk, majd hozzáadjuk a húslevet és folytonosan kevergetve addig melegítjük, amíg épp forrni kezd. Rögtön lehúzzuk a tűzről.
A húscafatokat, a felkarikázott répát és a keménytojás szeleteket tálkákba helyezzük, egy szűrőbe préseljük a maradék fekhagymacikkeket és azon keresztűl rászűrjük és elosztjuk a zselatinos húslevet. 
Pár órára hidegre helyezzük, lilahagymával, citrommal, ecettel savanyítva fogyaszthatjuk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése