2013. augusztus 6., kedd

SZALAKÁLIS LAPOK- könnyebb a 2X2-nél

Jolitól hoztam ezt a receptet s habár kissé ódzkodtam a lapok nyújtásától-sütésétől, annyira könnyen ment, hogy hamarosan megismétlem valami finom krémmel is. 
Most gyümölccsel töltöttem.
Hozzávalók a lapokhoz:

2 tojás
8 kanál cukor
8 kanál olaj
8 kanál tej
30 kanál liszt (+ - 1 kanál)
1 kiskanál szalakáli
1 kiskanál ecet (vagy citromlé)
csipet só

A sütéshez: 
diónyi vaj

A töltelékhez:
1 kg alma
3 banán
10 dkg aszalt vörösáfonya
10 kanál cukor
1,5 kanál étkezési keményítő
3 kanál hideg víz


A tojásokat tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot és mixerrel habosra keverjük. Apránként  hozzácsorgatjuk az olajat, a tejet, beleszórjuk a sót, a citromlében felfuttatot szalakálit és a lisztet.
Amikor a mixer már nehezen keveri a masszát, kiborítjuk deszkára és puha, selymes tésztát gyúrunk belőle.
4 lapra osztjuk, kinyújtjuk és vajazott tepsi hátán világosra sütjük.
Az én kisebb tepsim mérete 20X27 cm volt, de lehetett volna akár pár centivel nagyobb is.
Vigyázzunk, a lapok hamar megsülnek, ne égessük meg.
Amíg a lapok sülnek, lereszeljük az almát, a banánt és feltesszük párolni a cukorral. Beleszórjuk a vörösáfonyát és behabarjuk a vízzel elkevert keményítővel. Pár percig tovább főzzük, majd kihűtjük.
Ezzel a gyümölcsös krémmel töltjük meg a lapokat,  majd lefóliázzuk és másnapig hűtőben tartjuk, amíg a lapok megpuhulnak.
Porcukorral meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés küldése