2013. október 7., hétfő

ÍZES-MÁKOS ÉS DIÓS HAJTOVÁNYOK

Hozzávalók:

30 dkg liszt
7 dkg cukor
7 dkg vaj
1 tojás sárgája
2 dkg élesztő
2 dl tej
csipet só
A töltelékhez:
1 üveg lekvár
10 dkg mák
10 dkg dió
10 dkg cukor
5 dkg vaj
4-5 kanál méz
A kenéshez:
1 tojás sárgája

Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos tejbe és hozzáadunk egy kiskanál cukrot, majd meleg helyen felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojássárgát, az olvasztot, langyos vajat és beledolgozzuk az élesztős tejet is.
Puha, selymes tésztát gyúrunk belőle, ha még szükséges adhatunk hozzá tejet.
Lefedve   1 óra alatt duplájára kelesztjük, majd kissé átgyúrjuk és kettőbe osztjuk.
Két téglalapot nyújtunk a tésztából, megkenjük lekvárral, az egyiket cukros darált dióval, a másikat cukros darált mákkal szórjuk meg.
A vajat összemelegítjük a mézzel, megöntözzük a tésztalapokat és mindegyiket felcsavarjuk.
A tésztarudakat éles késsel háromszög alakba felvágjuk, megkenjük tojássárgával, sütőpapíros   tepsibe helyezzük és még 15 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben barna-pirosra sütjük.
A Demmers  Teahouse finom teáját ittam mellé.
 
      










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése