2013. december 1., vasárnap

Tonhal saláta - visszatérés a 80-as évekhez

Nagyon sokszor készítettük ezt a salátát, nem mindig tonhalból, mikor-mi-volt, abból.


Hozzávalók:
2 tonhal konzerv (vízben eltett)
1 kis vörösbab konzerv
1 kis kukorica konzerv
2 nagy lilahagyma
1 kanál ecet

bors
2 tojásból majonéz
citrom
A hagymát karikára vágjuk és ecetes, sós vízben 5 percet főzzük. Szűrőbe öntjük, jéghideg vízzel leöblítjük, majd alaposan lecsepegtetjük és kicsavarjuk.
A halat szűrőben leszűrjük. Ugyanígy járunk el a kukoricával és a babbal is.
Minden alapanyagot összekeverünk a majonézzel, sózzuk, borsozzuk. 
Friss kenyérrel fogyasszuk, mellé szürcsölgessünk forró teát!

8 megjegyzés:

  1. Tonhal....nem tanulsz eleget Noémitől.
    De persze a tiltott gyümölcs a legédesebb ;-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Figyelj Kormi, mentségemre szolgáljon, hogy évek óta nem ettem...

      Törlés
    2. Fdel vagy mentve. A pasimat is lehordtam a múltkor, akkor megkaptam, hogy vegyek halat s csináljak konzervet. Megtettem :)

      Törlés
  2. Nagyon tetszik a recepted. De hol kaptál vízben eltett tonhalat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk úgy írja rajta, hogy saját levében (in suc propriu)

      Törlés
    2. Lehet nyugodtan olajban eltett hallal is készíteni.

      Törlés
  3. Anyukám is készített halkonzervből salátákat vagy kencét. Ebben a formában épp nem, de nagyon finom lehet, tetszik!

    VálaszTörlés