2014. december 8., hétfő

Déligyümölcs tekercs


Hozzávalók 
A tésztához:
5 tojás
5 kanál cukor
5 kanál olvasztott, langyos vaj
5 kanál liszt
csipet só
+
1 kanál vaj a kenéshez

A krémhez:
2 egész tojás
2 tojás sárgája
2 kanál étkezési keményítő
1 narancs héja és leve
1 citrom héja és leve
1 banán
1 kisebb mangó
15 dkg cukor
20 dkg mascarpone
3 lap zselatin
+ 4 kanál narancslé
Az összeállításhoz:
2 banán
pár szem díszcukor
A tepsit sütőpapírral béleljük és megkenjük vékonyan olvasztott vajjal.
Utána elkészítjük a piskótát. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd apránként belecsorgatjuk a vajat. Kanalanként hozzákeverjük a lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a sóval keményre felvert tojásfehérjét.
Elsimítjuk a vajas sütőpapíron és 180 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb 10-12 perc). Vigyázzunk ne égjen meg!
Pár percet a tepsiben pihentetjük, majd ráborítjuk egy másik sütőpapírra, a velesült papírt lehúzzuk róla és a piskótát óvatosan feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet. A banánt és a meghámozott mangót pépesre zúzzuk, a narancsot és a citromot kicsavarjuk, a héját apróra reszeljük. Az egész tojásokat, a tojások sárgáját összekeverjük a cukorral, a gyümölcslevekkel, pépekkel, héjakkal és az étkezési keményítővel. Nagyon lassú tűzön folyamatosan kevergetve besűrítjük. A zselatinlapokat hideg vízben 5 percig puhítjuk, majd kicsavarjuk és a narancsléhez adjuk. Kevergetve forrásig melegítjük, majd hozzáadjuk a krémhez és alaposan összevegyítjük. Kihűtjük.
A mascarponét mixerrel habosra dolgozzuk és kanalanként hozzáadagoljuk a hideg gyümölcskrémet. Ismét behűtjük.
A piskótatekercset óvatosan kigöngyöljük a papírból, jó vastagon megkenjük a krém 2/3-val. A szélére 2 hámozott banánt fektetünk és szorosan felcsavarjuk majd bevonjuk a maradék krémmel. Cukordísszel díszitjük. Ismét lehűtjük.



2 megjegyzés: