2015. április 26., vasárnap

Citromkrémes muffin sült habcsókkal

A recept Eric Lanlard cukrászé, a tévében láttam és egyből megtetszett. Ennek az elkészítéséhez sürgősen beszereztem egy ügyes kis cukrászfáklyát ( hiánypótlás!!!). Ha az nincs akkor ne karamellizáljátok, úgy is finom lesz.


Hozzávalók 8-9 db-hoz
A citromkrémhez:
17,5 dkg cukor
2 citrom héja és leve
2 egész tojás
10 dkg vaj
A muffinokhoz:
10 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
10 dkg liszt
1 kk sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magja
A habcsókhoz:
10 dkg cukor
2 tojás fehérje
0,5 dl víz 
pár csepp citomlé
Elkészítjük a citromkrémet. A hozzávalókat a vaj kivételével lassú tűzön folytonos kevergetés mellett besűrítjük. A vajat felkockázzuk és apránként a forró citromkrémbe keverjük. Kihűtjük.
A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliamagokkal, majd folytatva a keverést hozzáadjuk egyenként a tojásokat.
A lisztet elkeverjük a citromhéjjal és  a sütőporral, majd beleszórjuk a tojásos édes vajba és összekeverjük.
A muffinformákba papírkapszlikat ültetünk és mindegyik aljába 1-1 fél kanál tésztát kanalazunk, majd 1 bő kiskanál citromkrémet, végeztül pedig feltöltjük a formát háromnegyedig tésztamasszával.
180 C fokra előmelegített sütőbe tesszük és pirosodásig sütjük, körülbelül 15-20 percig.
A vizet és a cukrot sziruppá főzzük, a tojások fehérjét keményre verjük a citromlével, majd folytatva a verést belecsorgatjuk a forró szirupot.
Nyomózsákba kanalazzuk a habot és körkörösen beborítjuk  vele a muffinokat.
A cukrászfáklyával egyenként megkaramellizáljuk a süteményeket vigyázva, hogy ne égjenek meg nagyon.
Porcukorral, citromhéjjal díszithetjük.




2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a receptek.Én nem vagyok ilyen profi, de főzögetek. Most egy játékot indítottam a blogomon. Szép nyereménnyel. Régi recepttel is lehet jönni, csak újra kell megosztani. www.korsocska.blogspot.hu Szeretettel várom.

    VálaszTörlés