2017. június 3., szombat

Csirkehúsos quiche

Ezt a finom pitét maradékokból készítettem, egy grillezett csirke melle húsából,  egy kósza cukkiniből, sajtvégekből. Bízzuk a fantáziánkra a tölteléket és ha jól válogatjuk össze az ízeket, fantasztikus ételeket készíthetünk.
Hozzávalók egy 24 cm átmérőjű piteformához:
A tésztához:
25 dkg liszt
12 dkg vaj (10 dkg zsír)
1/2 kiskanál só
1 tojás sárgája
1-2 kanál tejföl
A töltelékhez:
1 kanál olaj
4-5 szál zöldhagyma (1 fej hagyma)
2-3 szál zöld fokhagyma (2-3 cikk fokhagyma)
1 grillezett csirke mellehúsa
1  cukkini (30-40 dkg)
10 dkg sajt
1 csokor zöldpetrezselyem
2 dl tejszín
2-3 tojás

bors
A lisztben elmorzsoljuk a zsiradékot, majd a tejföllel, a sóval és a tojás sárgájával rugalmas tésztát gyúrunk. Fóliába csomagoljuk és hűtőbe tesszük.
Az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, rádobjuk az aprított fokhagymát, majd a kockára vágott cukkinit is. Kissé sózzuk és kevergetve pár percig pároljuk. Végezetül hozzáadjuk az apróra vágott csirkehúst, zöldpetrezselymet és kissé összepirítjuk. A kész tölteléket kihűtjük.
A tésztából vékony kör alakú lapot nyújtunk, kibélelünk vele egy piteformát úgy, hogy a forma szélére is jusson a tésztából. Alaposan belenyomkodjuk, majd villával megszurkáljuk. A tejszínbe ütjük a tojásokat, alaposan összevegyítjük, sózzuk-borsozzuk. Megtöltjük a töltelékkel a tésztát, megszórjuk reszelt sajttal, ráöntjük a tejszínes tojást és 180 C fokra előmelegített sütőben 30-35 percig pirosra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése