2017. október 4., szerda

Kókuszkrémes céklasaláta

Hozzávalók:
1/2 kg bébicékla
1 db konzerv  kókusztej
1 citrom leve
kevés reszelt torma

bors
1-2 kanál olíva olaj
zöldpetrezselyem 

A céklát puhára főzzük, hideg vízzel leöblítjük, majd meghámozzuk. A hideg vizes zuhanytól a cékla héja dörzsöléssel könnyedén lejön.
A kókusztej sűrűjét mixerrel felhabosítjuk, citromhéjjal, citromlével, sóval, borssal ízesítjük, hozzáadjuk a reszelt tormát is.
A céklát tetszés szerinti méretre vágjuk és a citromos kókuszkrémmel leöntve tálaljuk. Ízesítésképp olívaolajjal, zöldpetrezselyemmel koronázzuk meg az ételt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése