2013. január 14., hétfő

BOSTRENGO, KAKAÓS RIZSTORTA

Még egy recept Select food Alíztól, nem csak a játék kedvéért, hanem a recept szépségéért is. Pár alapanyagot a lehetőségekhez és a szájam ízéhez igazítottam és őszintén mondhatom, ennek ellenére a bostrengo nagyon, nagyon finom lett. Gluténmentes desszert, ha a csokoládé is az.



Hozzávalók:
- 35 dkg rizs
- 7 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg vágott aszalt gyümölcsök (én ananászt, papayát, datolyát használtam)
- 1 kanál narancsvirágvíz (arab, török boltban is kapható)
- 1 narancs leve és héja
- 2 dl kávé
- 4 kanál méz
- 2 tojás
- 4 kanál kakaó
- 13 dkg szezámmagliszt
- 3 dkg kukoricaliszt
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 dl tejszín
A forma kikenéséhez.
- diónyi vaj A rizst al dente-re főzzük a tejben a kettéhasított vaníliarúddal, majd kihűtjük.
A tojásokat jól elkeverjük a mézzel, a narancsvirág vízzel, a kávéval, hozzáadjuk a narancs héját és levét, a kakaóport, az aszalt gyümölcsöket és végül a kétfajta lisztet. Ebbe a masszába forgatjuk bele a főtt rizst, majd gyengéden kivajazott kapcsos tortaformában 20 percig sütjük.
A csokoládét és a tejszínt gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a rizstorta tetejét.




Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Van benne kalória, de attól még egészséges... Ami biztos az az, hogy nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas recept! Mindenképpen kipróbálandó! Guszta!

    VálaszTörlés