2013. január 14., hétfő

BOSTRENGO, KAKAÓS RIZSTORTA

Még egy recept Select food Alíztól, nem csak a játék kedvéért, hanem a recept szépségéért is. Pár alapanyagot a lehetőségekhez és a szájam ízéhez igazítottam és őszintén mondhatom, ennek ellenére a bostrengo nagyon, nagyon finom lett. Gluténmentes desszert, ha a csokoládé is az.



Hozzávalók:
- 35 dkg rizs
- 7 dl tej
- 1 vaníliarúd
- 20 dkg vágott aszalt gyümölcsök (én ananászt, papayát, datolyát használtam)
- 1 kanál narancsvirágvíz (arab, török boltban is kapható)
- 1 narancs leve és héja
- 2 dl kávé
- 4 kanál méz
- 2 tojás
- 4 kanál kakaó
- 13 dkg szezámmagliszt
- 3 dkg kukoricaliszt
A mázhoz:
- 10 dkg csokoládé
- 1 dl tejszín
A forma kikenéséhez.
- diónyi vaj A rizst al dente-re főzzük a tejben a kettéhasított vaníliarúddal, majd kihűtjük.
A tojásokat jól elkeverjük a mézzel, a narancsvirág vízzel, a kávéval, hozzáadjuk a narancs héját és levét, a kakaóport, az aszalt gyümölcsöket és végül a kétfajta lisztet. Ebbe a masszába forgatjuk bele a főtt rizst, majd gyengéden kivajazott kapcsos tortaformában 20 percig sütjük.
A csokoládét és a tejszínt gőz fölött felolvasztjuk és bevonjuk vele a rizstorta tetejét.




Feleim, vegyetek és egyetek!

4 megjegyzés:

  1. Van benne kalória, de attól még egészséges... Ami biztos az az, hogy nagyon finom!

    VálaszTörlés
  2. Izgalmas recept! Mindenképpen kipróbálandó! Guszta!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. most is ezt majszolom, nagyon szeretem!

      Törlés